61SAAT HABER SERVİSİ

Dicle Üniversitesi kampüs alanında zırhlı polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen polislerden birinin AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz’ın yeğeni Miraç Özcan olduğu öğrenildi.

Hastanede tedavi gören 3 polisten biri olan Miraç Kadir Özcan , doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Patlamada şehit olan polis sayısı 4'e yükseldi. Yaralanan 2 polisin tedavisi devam ediyor.

AK Pari Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz halasının oğlu şehit Özcan'ın naaşı almak üzere Diyarbakır'da gittiği öğrenildi.

HAİN SALDIRI NASIL OLDU?

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinden taşınan hafriyatın döküldüğü Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi karşısındaki boş alanın yanında bulunan mezarlık duvarının altına teröristlerce bırakılan patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında saat 16.30'da patlatıldı. Kent merkezinden de duyulan patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerinde bir polis şehit olurken 5 polis de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan polislerden üç tanesi kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 2 polisin tedavisi ise sürüyor.  Şiddetli patlama sonucu panik yaşandı, üniversitede bazı binaların camları kırıldı

EVLİ VE 2 YAŞINDA KIZI VARDI

Hain saldırı sonrası emekli komiser baba Ali Özcan'ın oğlunun naaşını almak üzere Diyarbakır'a gittiği açıklanırken Trabzon'un Kalkınma Mahallesi'nde bulunan baba evinde yas olduğu görüldü.

Öte yandan şehit Özcan'ın eşi Semra Özcan'ın ve 2 yaşındaki kızı Umay Mina Özcan ile birlikte Diyarbakır'da yaşadığı öğrenildi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER



TRABZONSPOR'DAN SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Bordo mavililer saldırıyla ile ilgili twitter hesabı üzerinden 'Diyarbakır'daki alçak saldırıda şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dileriz' açıklamasında bulundu