Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında, bir otelde icra edilen toplantıda ilk olarak DKBB Genel Sekreteri Mehmet Şentürk yürütülen çalışmalar hakkında Meclisi bilgilendirdi. 

Bilgilendirme sunumunun ardından seçimlere geçildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeniden Birlik başkanlığına seçilirken Meclis 1. başkanvekilliğine Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Meclis 2. başkanvekilliğine Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Meclis katip üyeliklerine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Meclis yedek katip üyeliklerine ise Ören Belediye Başkanı Habip Usta ve Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir seçildi. 

Birlik encümenliklerine ise Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ve Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu seçildi. 

DKBB 2016 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı’nda ayrıca birliğin 2015 yılı kesin hesabı ve faaliyet raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.