Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği ve Ortakları, Bölge ve Ülke Hayvancılığı için Doğu Karadeniz’de bir ilk olan Veteriner Hekim Hizmet Alım Sözleşmesini imzaladı.

Bu anlaşmaya dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Müdürlüğü arasında ,kooperati ortaklarının oda üyesi ruhsatlı kliniği /polikliniği/hastanesi bulunan veteriner hekimlerden, Veteriner Hekim Hizmetlerini ( Teşhis, tedavi, koruyucu aşılama, suni tohumlama v.s ) almasına imkan sağlayan " Veteriner Hekim Hizmet Alım Sözleşmesi” protokolü  imzalandı.

İmzalanan protokol gereğince; Oda üyesi veteriner hekimlerin bu hizmeti verebilmesi için üye oldukları Oda’dan temin edecekleri belgelerle birlikte Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Müdürlüğü ile protokol kapsamında hazırlanan Veteriner Hekim Hizmet Alım sözleşmesini imzalamaları gerekmektedir.

Kooperatif ortaklarının kendilerine maddi olarak büyük imkan sağlayan bu Veteriner Hekim hizmetlerinden yararlanabilmesi için kooperatife yazılı olarak taahhütname vermeleri gerekmektedir.

Bölge’de ( Trabzon, Artvin , Bayburt , Gümüşhane , Rize ) ilk kez uygulanacak olan bu uygulamayla; Oda’nın faaliyet gösterdiği illerdeki kooperatiflerin, hayvancılık ( büyükbaş, küçükbaş bu, kanatlı, arıcılık, balıkçılık, ev ve Süs hayvanı,egzotik ve hobi hayvanları dahil tümü ) ile iştigal eden ortaklarının veteriner hekimlik hizmetlerinden özellikle ödeme güçlüğü çektiği dönemlerde en üst seviyede faydalanmasının sağlanması amaçlanmaktadır.