Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Trabzon Ticaret Borsası (TTB), Karadeniz Genç İş Adamları Derneği (KARGİD), Trabzon Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD) işbirliğinde gerçekleştirilecek olan ABD’ye iş ve inceleme gezisi 4-10 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gürhan imzasıyla yayınlanan bilgilendirmede, dört sivil toplum örgütü işbirliğinde odaya kayıtlı firmaların katılacağı ABD programında Washington D.C ve New York’da çeşitli temaslarda bulunulacak.

İş gezisine katılmak isteyen üye firmaların en geç 24 Ağustos 2012 tarihine kadar TTSO’ya başvuruda bulunmaları gerektiğini ifade eden Genel Sekreter Gürhan, “Bu programda Firmalarımızın uluslararası pazarlara açılmasını sağlayarak mesleki tecrübelerini ve bilgi birikimini paylaşmaları öngörülmüştür” dedi.
Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB’in destek sağlayacağı programın 30 kişi ile sınırlı olduğunu, toplam maliyetinin 3 bin Euro olduğunu belirten Gürhan, “Gıda sektöründe bulunan firmalar Ekonomi Bakanlığı’nın yüzde 50 hibe desteğinden yararlanabileceklerdir. Ayrıca gezi öncesi KOGEB desteği başvurusu da yapılacak ancak bu kapsamda desteklenecek sektörler başvurulardan sonra KOSGEB tarafından belirlenecek bu da en fazla 2000 TL ile sınırlıdır. KOSGEB Desteği dışında kalan sektörlerde programa katılım sağlayabileceklerdir” diye konuştu.