Almanya’ya giden birinci kuşaktan ve uzun yıllar restorant işletmeciliği yapan Merhum Nihat Sancak’ın oğlu Ali Osman Sancak, baba mesleğini yapmanın yanında vasiyetini de yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Köprübaşı ilçesine; karakol, nahiye müdürlüğü, postane ve bir çok esnafa hizmet veren 150 yıllık binayı, babasının vasiyeti üzerine yaptıran Ali Osman Sancak inşaat için kolları sıvadı.

Yıkımı tamamlanan ve eski binanın yerine 6 kat ve 133 mekrekare dairelerden oluşacak, kaloriferli ve asansörlü yeni bir binanın temel atma çalışmaları başladı. İnşaat tamamlandıktan sonra ilçenin görüntüsüne zenginlik katacak lüks daireler Köprübaşı halkına hizmet sunacak.

Baba vasiyetini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Ali Osman Sancak, „Babamın tek bir amacı vardı; Köprübaşı’na bir bina, bir eser kazandırmak. Babamın çok değer verdiği bu binayı aslında kendisi yaptırmak istiyordu. Vefat etmeden önce de bana vasiyet etti. Hem babamın vasiyetini yerine getirmenin hem de ilçeme olan vefa borcumu ödemenin mutluluğunu yaşıyorum. Köprübaşı’na hayırlı olsun“ dedi.