Evet bu söz özellikle Trabzon’da son dönemlerde çok ama çok dillendiriliyor. Doktordan Belediye Başkanı olur mu?
Doktorlar hasta geldiğinde saçı güzel mi, kıyafeti güzel mi, ayakkabısı güzel mi diye bakmazlar.. Önce stetoskop ile sırtını ciğerlerini bir dinlerler, sonra kalp atışlarını, sonra iç organlarına baskı yapıp ağrı var mı derler.

İşte Doktordan belediye başkanı olunca hastanın görüntüsüne değil de direk problemlerine eğilmek huy oluyor.
Gelelim Trabzon’a, evet Trabzon’a  bir raylı sistemi getiremedik, teleferik için Trabzon’dan Ordu’ya gitme utancını bize yaşattılar. Trafik sorununda ileriyi göremediler, imarda sınıfta kaldılar ama ‘doktordan belediye başkanı olur mu?’ diyenlere ben yine de ‘neden olmasın’ derim.

Çünkü doktor hastayı ayağa kaldırır, hastalığını giderir, dış görüntüsü güzelliği onun için çok önemli değildir. Önemli olan daha uzun ömürlü olmasıdır.
Söz geliyor bizim büyükşehir belediyesi ve Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na. Tabi burada ekibine çok büyük görev düşüyor belediye başkanlarımızın... Mesela Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır’ın İstanbul’da çok önemli projeleri vardı, halen daha onun projeleri hayata geçiyor,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu artık Çakır’ı bu manada yormalı (Önünü açmalı)...



Genel Sekreter Yardımcılarına şehrin makyajı ve görsel güzelliği için uyarılarda bulunmalı. Özellikle Turizm beklentimiz çok ise, turizm görsel güzelliktir, tarihtir, turizm gezmektir, görmektir, incelemektir ve fotoğraf çekmektir güzel olanı paylaşmaktır.

Dedik yazdık, şu şehrin meydanına gelen turist arkasına bir Trabzon yazısını alabilip öz çekim (selfie) yapsın. Olmadı, yaptıramadık.
Ama yine de olur olur, bal gibi de Doktor’dan belediye başkanı olur aslında.

Olmaz diye bir şey yok, eğer şehir hassasiyeti taşıyorsan, biraz da görmüş geçirmiş, yasa kural kaide ve yönetim biçimini biliyorsan bal gibi de oluyor.
Belki Trabzon için yeteri kadar! sosyal, kültürel veya sanatsal yapılar bugün yapılamıyor ama o Doktor belediye başkanı bugün Gülcemal gibi önemli bir projeyi başlatmışsa, Erdoğdu Yolu’ndaki sorunu çözmüşse, Kanuni Bulvarı’nın yarısını tamamlamışsa,  sularımız sorunsuz akıyorsa, Akyazı’nın önüne yonca kavşak projesini kondurtmuşsa, oradan tünelleri Kanuni’ye bağlamış ise, bitirilemez denilen Atasu’yu bitirmiş ise...

İkinci el oto galericiler sitesi, seyyar sorunu, Ayasofya Kavşağı, Ayasofya Kentsel Dönüşümü, Meydan Parkı birinci etap, derin deşarj sistemi, doğalgazı, EYOF Hatıra Parkı, Kent Müzesi, Oyuncakistan, 110 yeni otobüs, Trabzon sahilinde 12 binin üzerinde ağaç dikilmesi, Yürüyüş yolu ve bisiklet yolu, Trabzon’un en temiz şehir seçilmesi, 61. proje olarak Akyazı Stadyumu, Zağnos Vadisi 2.-3. etabı, Türkiye’nin en büyük hayvan barınağı ve daha yazmadığımız 100’ü aşkın iş yapılmışsa olur. Olur. Olmaz diye bir şey yok.

***

Sadece Büyükşehir için demiyorlar ha. Arsin için de bu ifadeyi çok kullanıyorlar.
Arsin’de de dediler.
Doktordan Belediye başkanı mı olurmuş dediler. Dr. Erdem Şen’i eleştirdiler. Ama o...
Birçok milletvekili çıkarmış ilçe beklerken ilçesine yüksekokul kurdurdu.
Yatırım adasının Arsin’e kurulması için lobi yaptı zemin hazırladı.
Birçok ilçe beklerken Arsin’e hastane açtırdı.



İlçenin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak su problemine neşter vurdu.
Arsin’e hiçbir ilçede olmayan eğitim binaları yaptırdı 2 bin kişilik yurt için çalışmalara başladı.
Mobilya Kent gibi bir projeye kapılarını açtı.
OSB’nin neredeyse tüm ihtiyaçları için siyasileri seferber etti.

Daha saymadığımız öncekilerin yapamadığı birçok şeyi Doktor belediye başkanlarımız yaptı yapıyor. Emeklerine sağlık.
Şimdi diyorum bakın Doktor’dan başkan oldu, yine de olur, milletvekili de olur, bakan da olur.

Yeter ki hizmet aşığı olsun.. Hani derler ya ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Tam da o misal... Yaptıkları güzel şeyler var, destek verirsek, ve eleştirileri dikkate alırsalar doktordan da olur öğretmenden de belediye başkanı olur.