61SAAT HABER SERVİSİ - Programda açıklamalarda bulunan Gültekin Uysal 'Kendi içinden operasyonlara açık olmanın bedellini ülke ödüyor. TSK dan yargıya kolluk kuvvetlerine bağışıklık sistemini çöktüğünü 15 temmuz da yaşadık.   Bir gün ABD'den bir gün Rusya'dan medet beklersiniz. Bugün açık yüreklilikle ifade etmek isterim devletimize Yeni bir boyut yeni bır derinlik katmak zorundayız birliğimiz tehlikededir. Çarpık düzen içerisinde yasamak zorunda kalırız . Burada uyanık olmak mecburiyetındeyiz. Bugün bu coğrafyada birileri reklam arası olarak gösterse  de milletin asil kararlığı bu ülkeyi bugünlere kadar getirmiştir. 

TV'lere bakıyoruz bırakın bu ayda mesuliyet taşıyan insanlarımızın Türkiye'yi bölerek duygudaşlığını yok ederek Türkiye'yi kutuplaştırarak kendi siyasetini gerçekleştireceğini sanmaktadır. Bu ülkede muhalefet ne yanlış gidiyor diye sormalı sormalı sormalı.

Cumhuriyet bir lütuf rejimi değildir. Tüm insanların hak ve özgürlüklere sahip olduğu bir rejimdir. Bugün adaletin askıya alındığı bir zaman dilimide burada söylenmesi yetmez. Hukukun işlenmediğini referandum da gördük. 

Referandum da mühürsüz seçimler olarak tarihe geçecektir.  Herkes yüreği ile konuşmalı yüreği ile mücadele etmelidir.
 15Temmuz gibi bir darbe dönemini yaşamışız. Bu iktidar sahipleri beraber suç ortaklığı yaptığı teşebbüs sonrası sanki beraber yürümediler muhalefeti suçluyorlar. Bu süreçler birlik olarak aramalıdır. OHAL sopası ile tehdit ediyorlar. Türkiye'de her gün yargıçlara talimat verenlere soruşturma açacak savcı yok mu enkaz içinde bıraktılar devleti. PKK yı nerdeyse özel güvenlik haline getirdiniz. Müzakere yürüttünüz tek temsilci haline getirdiniz. Hdp sizi Başkan yapmayacak dediniz terör örgütü olduğunu anladınız. Hepimiz direnmek zorundayız. Demokrasi ekmeğimiz aşımız.  Bu davamızdan mücadelemizden vazgeçemeyiz. Sonuna kadar sizlerle beraber bu mücadeleyi yürüterek başarılı olacağız. İnşallah Allah'da bize nasip edecektir.