61SAAT HABER SERVİSİ - Akşener’in yeniden DP’ye katılacağı iddialarına ise Uysal, “Referandum sürecinde can alıcı meseleleri beraber değerlendirme imkanımız oldu. Referandum  sonrası kendisini ziyaret ederek karşılıklı, önümüzde ki süreçle ilgili  düşüncelerimizi beraber paylaştık. Elbette bir siyasi parti içerisinde mücadele verdi kendisi. Biz nezaketen dahilinde o mücadeleye yorum yapmak istemem. Dün mahkemenin verdiği kararla beraber kendisi de bir karar verecektir. Bu manada bizim açık çağrımız ortadadır. Demokrasiye inanmış, Türkiye’nin bu şizofrenik gidişatına itirazı olan herkesle kucaklaşmak, Türkiye’nin önünde anahtar olacak eli olmak adına bir mücadele veriyoruz. Önümüzde ki süreçte, çok değerli bakan Meral Akşener olmak üzere pek çok insanla, bir araya gelmeyi ümit ediyoruz” dedi.

MHP’de ki ayrışma sonrası ortaya atılan yeni parti kurulacağı iddialarına ise Uysal, “Böyle bir çağrının muhatabı olmayız. Koskoca geleneğin muhatabı olarak bulunduğumuz noktada mücadelemizi veriyoruz. Türkiye’nin şartları her sorumlu vatandaşın olduğu gibi her siyasi aktörü daha geniş pencereden değerlendirme yapmaya mecbur bırakıyor. Hiç bir ön yargı olmadan belli değerlendirmeleri yapacağız. Türkiye’nin ana akım siyasi yapıları bellidir. Her şahsi kavganın partileştiği dönemleri Türkiye’nin geride bıraktığı kanaatindeyim. DP’nin ismi de icraatları da, fikir derinliği de Türkiye’nin en geniş ortak paydasını oluşturmaya yeter. Bu manada önümüzde ki süreç içerisinde şimdiden kimseyi bağlayacak söz ifade etmek istemem ama, DP’nin bütün teşkilatları ile bu ortak noktada ki fikrimizi paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili olarak ise
Biz devlet yönetme tecrübesi hafızasına sahip bir siyasi parti olarak, güvenlik güçlerimizin bu manada atacağı her olumlu adıma terörle mücadelede kayıtsız şartsız destek vermeye ki dünde verdik bugün de veriyoruz. Bu manada son dönemlerde dün işine geldikleri için PKK terör örgütü ile müzakere yürütenler, son terörist kalıncaya kadar mücadele edeceğiz noktasına çok şükür gelmişlerdir. Bu da memleket için kazançtır. Bu manada İçişleri Bakanı hüviyeti ile sayın Soylu’nun verdiği mücadele ile birlikte güvenlik güçlerimizin verdiği mücadele kapsamında insansız hava araçları ile topyekûn üstünlüğü elde ettiği ortadadır” dedi.