Demokrat Parti, 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler için Trabzon adaylarını tanıttı. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında adayların tanıtımını yine 1. Sıra adayı olan Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar yaptı.

Buna göre Demokrat Partinin
Trabzon’da 1. Sırada adayı İl Başkanı Akar olurken,
2. Sıra adayı Kemal İnan (İşletmeci-İş adamı)
3. Sıra adayı Hasan Ali Misoğlu (Emekli Bürokrat)
4. Sıra adayı Şenol Çolakoğlu (Mühendis)
5. Sıra adayı Hakan Hüseyin Küçükali (İşadamı)
6. Sırada adayı Osman Karabayır (Elektrik Mühendisi)

Toplantıda konuşan Akar, “Türkiye 36 etnik gruptan meydana gelmiş diyerek, alevi – sünni diyerek ülkenin temeline dinamit koymuşlar ve milleti ayrıştırmışlardır. Türk milleti diyemez olduk. Bu milletin adına Türkiye Cumhuriyeti devleti diyemez olduk. Dış güçlerin istekleri doğrultusunda eş başkanlık sayesinde Türkiye eyaletlere bölünecek bunun ilk adımı bütün şehir olarak atılmıştır. Bizim ülkemizde eyalet sistemi bir bölünmeyi getirir. Daha sonra da toprak kaybı demektir. AKP İktidarında toprakla ilgili duyarsızlık had safhada EGE’de irili ufaklı 14 ada yunanlılar tarafından işgal edildi. Hükümette tık yok. Süleyman Şah Türbesi yeri kaybedildi tık yok. Bizim iktidarımızda Kardak adalarına yunanlılar bayrak dikti. !”Bu bayrak ya inecek ya inecek” diyerek “Bir çakıl taşı vermeyiz” diyerek savaşı da göze alarak o bayrağı nasıl indirdiğimiz dost düşman herkes bilmektedir. Para zaafı olanlar korkak olur” dedi.

Akar sözlerine şu şekilde devam etti:
“Doğu’nun bazı yerleri teröriste teslim edilmiştir. Yol kesip kimlik kontrolü yapıyor toprak bastı parası alıyor, kaymakam, savcı hakim atıyor adam yargılıyor. Sokaklar teröristlere bırakıldı. Askerler kışlasına hapsedildi.”