Etkinliğe, Trabzon Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Canım, Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Kansız, Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Genel Sekreteri Ali Arıkmert, Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Yüksel Keleş katıldı.

Değişik ülke ve kültürlerden çıkıp aynı amaç altında Trabzon’a toplanmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, “KTÜ’de eğitim gören 25 ülkeye mensup öğrencilerin düzenlemiş olduğu bu etkinlikte emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu etkinlikten sonra mezun olan öğrenciler, ülkelerinde bizim ülkemiz ve şehrimizin tanıtımını yapacaklar. Ülkelerin, kültürlerin ve şehirlerin tanıtımında bu tür etkinliklerin önemi çok büyük. Bu yıl Ramazan etkinliğine de bu öğrencilerimizi davet ediyorum, orada da tanıtım faaliyeti yapmalarını istiyoruz” dedi.

Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Yüksel Keleş ise yurt dışından gelen öğrencilerin her türlü sorunları ile ilgilendiklerini belirterek, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanında geziler düzenlediklerini belirtti. Keleş, “ Derneğimizin amacı, Trabzon’daki üniversite öğrencileriyle sosyal ve kültürel alanda ilgilenmek. Trabzon’da 40 farklı ülkeden 800-1000 civarında öğrenci okumaktadır. Bu arkadaşlarımız burada yabancılık ve yalnızlık çekiliyorlardı. Bunlarla ilgili faaliyetler yaptık” diye konuştu.

Öte yandan misafir öğrencilerin ülkelerinde kullandıkları veya ülkelerine özgü objeleri kendilerine ayrılmış stantlarda sergiledikleri eserlere Trabzonlular yoğun ilgi gösterdi.