Dünyanın ikinci büyük kanyonu Artvin’de…

Ben doğa sporları yapan ve gecesini gündüzünü açık doğada geçirenlerden birisi değilim.

Ama doğa tutkunuyum.

Benimde köyüm, ilçem dünya güzeli merkezlerdir.

Ama bir Artvin değildir. Ardanuç değildir hatta hatta ‘Cehennem Deresi’ hiç değildir.

Olmadığı için bu günkü konumu yine Artvin’e ayırdım.

Doğal güzelliğiyle bizleri büyüleyen Şavşat ilçesini dünyadaki cennet olarak adlandıran bölge haklı bu güzelliği görmek için bölgeye uzaklığın bakir bir güzelliğin bozulmasına engel olduğu söylüyorlar.

Doğru diyorlar. Bence de yeryüzünde bir cennet aranıyorsa ‘Cehennem Deresi’ biçilmiş bir kaftandır.

Bu kaftan, beni Artvin'den ortaya çıkan farklı bir kültür olduğu için şaşırttı. Amerika'daki “Büyük Kanyon’dan” sonra ikinci sırada yer alan Cehennem Kanyonu tarihteki yerini aldı... Alırken de “Artvin’in turizm haritasına küresel 100 destinasyon bölgesinden biri olarak aldı. Turizmciler buna ‘etno turizmi’ diyorlar.

‘Etno Turizm’ ise, kültürel anlamda herşeyi ve doğal şekliyle sunabileceğinin bir ortamı diye adlandırılıyor.

 Artvin, artık doğa turizmiyle öne çıkan bir il olmuştur. Artvin Valisi Kemal Çirit,  Türkiye’deki turizm sektörü Artvin'i bir destinasyon merkezi yaparsa, biz onlara turizm değerlerimizi sunmaya hazırız. Müşterilerine deniz turizminden farklı bir şey sunalım diyorlarsa, biz bu kültürü onlara sunarız. İşte Şavşat; dünyada bir cennet aranıyorsa Şavşat size yeter. Doğayı turizmi sevenleri Artvin’e bekliyorum” diyor.

Kulak verelim. Çünkü yaz mevsimi yaklaşıyor. Bir gününüzü ‘Cehennem Deresi’ne ayırın. İnanın pişman olmayacaksınız. Ben resimlerini gördüm ama kanyonu sizler değerlendirin istedim.

Şimdiden iyi tatiller…