Büyük eksikliklerle, ailelerin ilgisizliklerine ve zor hava şartlarına inat, kimi kışın hırka ve terlikle, kimi çanta yerine poşetle okula giden, şehirlerdekiler kadar şanslı olmayan çocuklara sosyal ve fiziksel destek olmak adına çıkan KTÜ'lü öğrenciler bu yolda kararlı adımlarla ilerliyor.
İletişim Fakültesi öğrencileri olarak topluma hizmet dersi için bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Kamil Pınar,"Gerçekten yararlı bir proje olacağını düşündüğümüz bir köy okuluna yardım etmeye karar verdik. Düzköy’ün Cevizlik mahallesindeki Cevizlik İlköğretim Okulu’nu seçtik. İmkanları kısıtlı insanların küçük hayatlarına büyük dokunuşlar yapmak için yürüyoruz bu yolda. Okula vardığımızda gözleri umutla ışıldayan birbirinden heyecanlı öğrenciler karşıladı bizi. Ayaklarında lastik ayakkabılar, ıslak çoraplar, yırtık önlüklerle bize sarılan çocukları görünce hüzünle karışık çaresizlik içinde ne yapacağımızı bilemedik. Günümüz Türkiyesi'nde tablet bilgisayarda eğitime başlanması an meselesiyken, giyecek ayakkabısı bile olmayan bu öğrencilere nasıl yardım edebilirdik. Yaşamaya mahkum oldukları kaderleri değiştirip, düşlerini bile kuramadıklarını onlara yaşatmak o kadar da zor olmasa gerek diye düşündük ve projemize başladık" dedi.
Proje kapsamında öğrencilerin hayatlarında tatlı birer anı bırakmak adına, Trabzon Merkez’de bulunan sinema ve tiyatrolara götürerek onların sosyal gelişimlerine katkıda bulunduklarını da ifade eden Pınar, "O zor şartları bir an da olsa unutmalarını sağlayarak eğlendiriyoz. Öğrenciler servisler ile Trabzon Düzköy’den alarak, Varlıbaş AVM’ye getirdik. Hayatlarında hiç sinema izlemeyen minikler film gösterimine girdiler. Ardından bir cafede yemeklerini yediler. Bundan sonraki süreçte iletişim fakültesi öğrencileri olarak köy okuluna giderek, fotoğraf, kısa film ve iletişim workshopları yapacağız" diye konuştu.