Ordu ve Giresun illerinde ticari faaliyetini sürdüren bir otomotiv firması Renault'un ürettiği elektrikli otomobili ilk kez Fatsa'ya getirdi.

İlk kez Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı önünde vatandaşların beğenisine sunulan elektrikli otomobil halktan büyük ilgi gördü. Fatsalı vatandaşlar elektrikli otomobili uzun süre incelediler.

Köy Otomotiv Genel Müdürü ve aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş elektrikli otomobilin 185 kilometrelik menzile sahip olduğunu belirterek, "Bu 185 kilometrelik mesafe 3 TL'lik bir tüketime sahip. Herhangi bir şekilde Motorlu Taşıt Vergisi ödenmiyor. 6 saatlik bir şarj süresi var fakat bu şarj süresi geliştiriliyor 1 saate kadar inecek. Özellikle şehir içi araç kullananlar için, kamu kurumları için gerçekten fayda sağlayan son yılların en teknolojik araçlarından birisi. Kesinlikle motor sesi yok. Bakım maliyeti diye bir olay söz konusu değil. İnşallah öncelikle ülkemize ve akabinde de bölgemize hayırlı Uğurlu olmasını diliyorum. Daha henüz tanıtım aşamasında. Fiyatı 60 bin TL civarında olacak" dedi.