33 yıldır Milli Eğitim camiasında yurdun çeşitli yerlerinde öğretmenlik yapan ve 1982 yılında emekli olduktan sonra Vakfıkebir ilçesine Bağlı Küçükdere Mahallesi’ne yerleşen Hasan Günaydın, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu yatağa bağlı olarak hayat mücadelesini sürdürüyor.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Işık ve Şube Müdürü Saral’ı hiç beklemediği bir anda karşısında gören Hasan Öğretmen duygulu anlar yaşadı. Yapılan sohbettin ardından Hasan Günaydın, geçmişteki anılarını anlattı ve öğrencileri için çok çalıştığını, hiçbir öğrencisine yanlışı öğretmediğini dile getirdi. Bugüne kadar onurlu ve öğretmene yakışır bir hayat sürdürmeye çalıştığına vurgu yapan Hasan Günaydın’ın oturduğu mesken 1990 yılında bölgede yaşanan selden yıkıldı, evinin tüm eşyası sele kapıldı, ancak gururuna yedirip afet işlerinin yaptığı yardımı kabul etmedi. Arkadaşlarının ve eski Vakfıkebir Belediyesi Belediye Başkanı Muhammet Kuleyin’in yardımlarıyla kendine yeni bir ev yaptı.

Doktorların yazdığı ilaçların bazılarının ödenmemesinden mustarip olan Hasan Günaydın, “Devletimize güveniyorum. İnşallah bu adaletsizliği yakında düzeltirler." şeklinde konuştu.

Yatağa bağımlı olarak hayat mücadelesini devam eden Günaydın, en büyük destekçisinin eşi Sariye Hanım olduğunu söyledi. İlçe Milli eğitim Müdürü Şahin Işık, her zaman yanlarında olduklarını ve kendilerini asla unutmadıklarının altını çizerken, “Kapımız her zaman siz değerli öğretmenlerimize açık. Başınız sıkıştığında bir telefon açmanız yeterli." ifadelerini kullandı.