Trabzon’a bir süre önce Tunceli’den atanan İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon’da görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanları ile Polisevi’nde düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Trabzon’a hizmet etmek için geldiklerini, hizmet almak için gelmediklerini ifade eden Ertan Yavaş “Trabzon’un hizmetçisiyiz. Ağabeylerimiz büyüklerimiz geçmişte güzel hizmetler ve işler yapmışlar. Bizde samimi şekilde bu ile hizmet etmek istiyoruz” dedi.

Trabzon’un ileride büyükşehir olacağını ve bu kapsamda çalışma yaptıklarını ifade eden Yavaş “Vatandaşın içinde ne varsa bizde de var. Biz toplumun aynasıyız. Güzel ve oturmuş bir kadromuz var. Daha güzel işler yapacağız. Göreve başladığımız 15 günden bu yana ciddi manada gelen gidenimiz çok oldu. Bu insanı onurlandırıyor onların destekleri bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. O mesuliyetin altından hep birlikte kalkacağımıza inanıyorum. Olay olmadan önce olayın önlenmesini amaçlıyoruz. Asıl olan budur. Ancak elimizde de sihirli bir değnek yok” diye konuştu.

Trabzon’da istihdamın arttırılmasının kendi işlerini de önemli ölçüde kolaylaştıracağına dikkat çeken Müdür Ertan Yavaş “Bir işadamının 10 kişiye iş vermesi benim işimi kolaylaştırır. Benim bu işadamlarının elini hatta ayağını öpesim geliyor. Çünkü insan akşama kadar gezecek ve akşam evine götüreceği bir ekmeği yoksa bu kişi ya gidip birisiyle takışacak, kavga edecek veya hırsızlık yapacak. Dolayısıyla asayiş olayları sadece emniyetin tek başına önleyebileceği bir konu değil” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının taleplerini dinleyen ve bu taleplere cevap vermeye çalışacaklarını kaydeden Yavaş, karşılıklı koordinasyon ve anlayış içinde görev yapmayı arzu ettiğini sözlerine ekledi.