Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nde (TESOB), Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın yanı sıra TESOB Yönetim Kurulu Üyesi Temel Korkmaz, bazı esnaf odaları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yavaş, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının asayişi sağlamak olduğunu belirterek, "Bizim amacımız asayişi sağlamak ama bunu tek başımıza yapamayız. Vatandaşımızın bizi desteklemesi, yanımızda olması gerekir. Burada en önemli şey beraberliğimizdir. Amacımız sizlerle tanışmak, buluşmak, dertlerinizi dinlemek, el birliği ile problemleri çözmek" dedi.

Trabzon'un en büyük sorununun trafik olduğu vurgulayan Yavaş, şöyle devam etti:

"Toplumsal olarak duyarlı olmamız gerekir. Kaldırımları park yeri olarak kullanmayalım. Bizim işimiz asayişi ve güvenliği sağlamaktır. Olmazsa olmaz asayiş ve güvenliktir. Biz bunun için yemin ettik. Bu gibi sorunların üstesinden gelebilmek için kişilerin sosyal sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. El ele birbirimizi destekleyerek bütün bu sorunların üstesinden gelebiliriz."

Trabzon TESOB Yönetim Kurul Üyesi Temel Korkmaz ise amaçlarının daha yaşanılabilir bir Trabzon oluşturmak olduğunu, kentte yaşayanlar ve esnaf için güvenliğin çok önem arz ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.