Camii cemaatinin birçoğunun esnaf olması münasabetiyle, namazın kısa tutulması ısrarlarına pratik bir çözüm getiren camii imamı hutbeyi okumak yerine, 100 adet fotokopisini çekerek, Cuma namazı sonunda camii cemaatine dağıtıyor.

Bu uygulama cemaati ikiye bölmüş durumda. Kimileri imamı bu pratik zekası nedeniyle kutlarken özellikle yaşlılar bu uygulamadan pek te hoşnut değil.





A4 kağıda fotokopi çekilmiş hutbeleri dağıtan gençler insanların genelde almaktan çekindiklerini bu nedenle birçok hutbenin elde kaldığını ifade ediyorlar.

BU CAMİ ÜNLÜ OLMUŞTU

Daha öncede gündeme gelen Sarılar Camii ile ilgili Fanatik İmam'ı haberi şu şekildeydi.

Trabzon'da Uzunsokak caddesindeki Sarılar Camii fahri emekli imamı Ömer Oskay, bugünkü cuma vaazında Trabzonspor'a sevdasını cemaati ile paylaştı. İmam Oskay, Erzurumspor'a verdiği destekle geçmişte gündeme gelen Erzurumlu Naim hoca gibi Trabzonspor'a vaazı ile destek verdi.

"BU AKŞAM MAÇA GİDİYORUM İSTEYEN GELİR"

Bugünkü Cuma Vaazı'nın sonunda Erzurumlu Naim hocayı örnek gösteren Ömer Oskay, "Erzurumlu Naim Hoca'yı duydunuz mu ? Duymayan yok onu. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin. Bu Erzurumspor dediğin zaman akla gelen isimdir.

"60 BİN SEYİRCİ İLE 61. DAKİKA ŞOVU NEYDİ"

Ya o 60 bin seyirci ile yapılan 61. dakika şovu neydi, beni çok mutlu etti, gururlandırdı. Bizim için her yer Trabzon diyorlar ya. Tabi olacak 26 yılın özlemi var. Ben bu akşam maça gidiyorum isteyen gelir, isteyen gelmez. Biz bu sene bu şampiyonluk özlemini gidereceğiz. Ne derseniz deyin.

"NAMAZINDA NİYAZINDA ÇOCUKLAR"

İsterseniz bunları burada konuştum diye işime son verin. Ben bu çocukları tanıyorum, bunlar namazında niyazında çocuklar. Cenabı Allah ne muratları varsa versin. Bugün akşam maçı alalım, inşallah yolun sonu görünüyor" dedi.

JAJA'YA ÇOK KIZDI

Konuşmasında Trabzonspor Yönetimi'ne 3 adak kesmesi tavsiyesinde de bulanan Ömer Hoca "Tehlikeli gözlerden korunmak için bunu kessinler. Takıma nazar değmesin" derken, cemaatten birinin "Bu akşam Jaja yok" demesi üzerine "Bırak gitsin, nereye giderse" demesi gülüşmelere neden oldu.


KAYNAK 61SAAT.COM

İŞTE O HUTBE!