Sağlık ve eğitim kurumlarında özellikle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan engelli vatandaşlar için engelli giriş yolu, engelli asansörü, engellilerin rahatlıkla kullanabilecekleri lavabo ve WC’lerin yapılmasının zorunlu hale getirilmesi başta engelliler ve engelli aileleri olmak üzere tüm vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, Vakfıkebir Hükümet Konağı’nın ikinci katından refakatçi yardımıyla inmeye çalışan engelli vatandaşın durumu ilçede trajikomik bir olay olarak gündeme damgasını vurdu. 
Bu olaya tanık olan vatandaşlar ise, Her üç veya dört yılda bir Hükümet Konağı’nda yapılan restorasyon çalışmaları sırasında makamlardaki tüm mefruşatın değişmesine karşılık, tekerlekli sandalyeye mahkum olan insanlar için engelli asansörünün gözden kaçırılmış olmasının engellilere değer verilmediği anlamına geldiğini savunarak tepkilerini dile getirdiler. 

“ENGELLİ ŞEHİR DOSTU DEĞİLİZ”
Her platformda, özellikle seçim meydanlarında Trabzon’un engelli şehir dostu olacağını ve bunu yüksek sesle düşünen milletvekillerinin kendi ilçelerinde bile engelli vatandaşlar için önlem alınmaması ve engellilerin daha rahat bir yaşam sürmelerini sağlayacak değişikliğe gerekli önem ve desteği vermemeleri de başta engelliler ve engelli aileleri olmak üzere vatandaşlar tarafından büyük eleştiri alıyor.

Bazı engelli aileleri, “Siyasiler sadece seçimden seçime engellileri hatırlıyorlar. Seçim bitince de verilen sözler unutulup gidiyor. Tekerlekli sandalyeye bağımlı olan engelli vatandaşlarımızın da devletin resmi kurumlarında işleri olabiliyor. Ancak Vakfıkebir Hükümet Konağı önüne gelince gördük ki; Hükümet Konağı önündeki alanda park yasağı uygulaması yapıldığından bütün girişler kapalı. Bir kaç kişinin yardımıyla tekerlekli sandalyeyi bahçeye soktuk, ardından Hükümet Konağı’nın ikinci katına çıkardık. Şimdi siyasilere ve devleti temsil edenlere soruyoruz: Hani, hepiniz birer engelli adayı idiniz? Eğer düşüncelerinizde ve sözlerinizde gerçekten samimi olsaydınız, bu binaya bir engelli asansörü yaptırırdınız” şeklinde konuştular.  
Büyükliman Postası