Orhan Yıldırım, engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyacının karşılanması adına gece gündüz mavi kapak topluyor. Müşterilerine verdiği sulardan ve yolda gördüğü boş pet şişelerden topladığı kapakları çay ocağında biriktiren Yıldırım, 2,5 aylık sürede bin adet kapağa ulaştı. Yıldırım, sene sonuna kadar, bir engelli vatandaşın tekerlekli sandalye alabilmesi için gereken 5 bin kapağı toplayacağını ve yetkililere teslim edeceğini söyledi.

Mavi kapak toplamayı kendisinde alışkanlık haline geldiğini söyleyen Yıldırım, “2,5 aylık kısa bir sürede bin kapağa ulaştım. Hedefim sene sonuna kadar engelli vatandaşlarımız için gerekli olan 5 bin kapağı toplamaktır.

Müşterilerime verdiğim suların ve yolda gördüğüm boş pet şişelerin kapaklarını toplayarak başladım ve bu durumu alışkanlık haline getirdim. Kapak toplamadığım günü kaybedilmiş bir gün olarak sayıyorum.” dedi.

Vatandaşlardan mavi kapakları atmamalarını isteyen Yıldırım, “Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Ben bu işe kendimi bir engelli vatandaşımızın yerine koyarak, yürüyemediğimde ne tür zorluklar çekebileceğimi düşünerek başladım. Bu kampanya sürdüğünce kapakları toplamaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu.