Sürmen,  seçim çalışmaları kapsamında 50 binden fazla kişiye ulaştıklarını belirterek, "Tüm ilçeleri gezerek, esnaf ve vatandaşları ziyaret ettim. Bir gittiğim ilçeye bir kaç kez gittim. bastırmış olduğum el ilanlarını dağııtarak 50 binden fazla kişiye ulaşma imkanımız oldu" dedi. 

Ak Parti davasının kuruluşundan beri içinde olduğunu ifade eden Sürmen "Sürmene Gençlik Kolları Başkanlığı ile aktif siyasete başladık, devamında ise Trabzon Gençlik Kolları Başkanlığı, Ak Parti Gençlik Kolları Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum, yaş hatttinden dolayı o zaman ki Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapmış olduğumuz hizmetlerden dolayı bizlere plaket verilerek teşekkür edildi.  O plaketi Dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğandan almak bizleri gururlandırdı. Başbakanımız  geçler hep siyasette olmalı, her zaman 11 de olmalı.  biz de bu dusturla davımıza hizmet etmeye devam ettik. Sonrasında ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın danışmanlığını yaptım.Gelinen son noktada ise siyasette edinmiş olduğum tecrübeleri meclise girerek milletimin emrinde olmak istiyorum. Tayyip beyin çizgisinde Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun emrinde yolumuza devam ediyoruz. Milletvekillliği listesinde olmak istiyorum.  Milletvekili seçilsem de seçilmesem de Ak Parti davasına hizmet etmeye devam edeceğim. Listeye giremediğim taktirede de kendi aracımı Ak Parti gönüllüsü olarak süsleyip köy köy dolaşacağım. Siyaset genç ama tecrübeliyim, bu işin mutfağında yetiştim, kendimi de yetiştirdim. Trabzonun sorunlarını biliyorum. Zaten Ak Parti iktidarında  Türkiye'ye çağ atlattı Trabzon'da bundan nasibini aldı, Trabzona bir çok önemli yatırınlar yapıldı, bizler ise seçildiğimiz taktirde yeni yatırımları Trabzon'a kazandırmak için gece gündüz çalışacağız, Seçim gezilerimiz kapsamında her elini sıktığımız vatandaşımız Ak Parti iktidarından Allah razı olsun, ülkemize dirlik ve düzen getirdi,istikrar getirdi, bunları vatandaşımızdan esnafımızdan duymak bizleri memnun etti" diye konuştu. 

Öte yandan Erdem Sürmen Trabzon Atatürk Alanı'nda  Ak Parti Trabzon İl genlik Kollarının düzenlemiş olduğu "Kitap okuyorum" etkinliğine katılarak Gençlik Kollarına, Genç MÜSİAD'a Trabzon Gençlik Derneğine  Genç İHH'ya İlim yayma Cemiyetine KTÜ Öğrenci Konseyine teşekkür ediyorum Her zaman okuyacağız ve okutacağız" dedi. 

Sürmen, vefatının 92. senesinde 1. T.B.M.M Trabzon mebusu Ali Şükrü beyi mezarı başında dualarla yad etti.