61SAAT HABER SERVİSİ

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylığı için 15 yıl önce siyasete başladığı yerde açıklayan Erdem Sürmen ‘Erdemli siyaset’ vurgusu yaptı, toplantısına yoğun ilgi vardı.

AK Parti Sürmene İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen aday adaylığı tanıtım töreninin başlangıcında İlçe Başkanı Aydın Bayraktar bir konuşma yaparak Sürmene’nin bağrından yetişen Erdem Sürmen’e aday adaylığı yolunda başarı dileğinde bulunup sonuna kadar destek olacağını sözünü verdi.


Trabzon’da Ak Parti’den aday adaylığı için ilk açıklamaya yapan Erdem Sürmen Ak Parti Sürmene İlçe Başkanlığı binasında çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirdiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Sürmen 14 yıl önce lise sıralarında iken AK Parti’nin erdemli siyaset hareketinin, Türkiye ile buluşmasının temeli atılırken AK Parti Sürmene Gençlik Kolları Kurucu İlçe Başkanı olarak görev yaptığını belirterek şunları söyledi, ‘Bugün dünyaya hükmeden AK Parti’mizin temellerini, bu binada üye kayıt defterlerimize bir bir kaydettiğimiz üyeler ile atıyorduk. Zor günlerdi, hamdolsun ki halkımız; adaletten, erdemli siyasetten, güçlü Türkiye’den yana oldu ve partimizi kısa sürede iktidara taşıdı. Şu an halkımız AK Parti’ye aynı desteği vermeye devam etmektedir.

Sürmene Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan sonra Trabzon İl Gençlik Kolları başkanlığı yaptım. Gençlik Kolları MKYK üyeliği ve Genel Merkez Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulundum. AK siyaseti Türkiye’nin 81 ilinde icra etme imkânı buldum.

Herkes yaptığı işin karşılığını beklerken biz sadece dua bekledik, durmadan, usanmadan, gençlik kollarındaki yürekli kardeşlerimizin verdiği güç ile Genel Merkez’deki abilerimizin gösterdiği hedef ile bize el açıp dua eden halkımızın teveccühü ile bir gün olsun durmadık. Partimiz aracılığı ile güçlü Türkiye’nin inşasına adım adım katkıda bulunmaya çalıştık’ dediler.

TUZAK KURAN HAİNLER SÜKUTU HAYALE UĞRUYACAKTIR
Önümüzde çok önemli genel seçim var. Bu sürecin önemi büyük, bu süreç güçlü Türkiye’yi dünyanın bağımsız en büyük devleti yapabilmenin anahtarı, bu süreç Türkiye’nin daha güzel
yarınlara merhaba demesinin kapısı, bu süreç ülkemize tuzak kuran hainlerin ellerini ovuşturduğu fakat sükûtu hayale uğrayacakları bir süreç. Bu sürece gelinceye kadar bizler bir karınca misali kaldırabileceğimiz yükün fazlasını sırtladık ama yetmez, yetmemelidir de. İşte bu nedenle 2015 Genel Seçimlerinde halkımızın teveccüh göstereceği milletvekili adaylığı için ilimize ve ülkemize olan hizmet sevdamızı sürdürme niyetimi sizlerle paylaşmak istiyorum.2015 genel seçimlerinde, Trabzon AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olduğumu. AK Parti Sürmene İlçe Başkanlığı’nda siyasete 14 yıl önce başladığım yerde ilan etmek benim için büyük bir manevi güç olmanın yanında yeni bir başlangıcın belkide en sağlam temeli olacaktır. AK Parti’nin hizmet odaklı siyaset anlayışında, bir yerlere talip olmak değil, verilen görevi layıkıyla yerine getirme düsturu önemlidir.

ERDEMLİ SİYASET VURGUSU
Bizler de bir yerlere gelmek, makam mevki sahibi olmak için değil, bu şehre bu ülkeye hizmet etmek için her zaman göreve hazır olduğumuzu, Trabzon’un refahı Türkiye’nin bekası için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizi taşın altına sokacağımızı ifade etmek istiyorum. Güçlü Trabzon Güçlü Türkiye sloganı ve Erdemli Siyaset anlayışıyla 2015 yılında AK Parti Kadrolarından milletvekili olmayı Allah nasip ederse halkımız adına Trabzon’umuz adına, ülkemiz adına en iyi hizmetleri vermek için, gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağımdan herkesin emin olmasını istiyorum. Burada karar merci halkımız, değerli teşkilatlarımız, partimizin genel merkezinin kıymetli yöneticileri, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olacaktır. Onların takdiri bizim için emirdir. Sonuç ne olursa olsun, bu hizmet uğruna, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlu yürüyüşüne katkı sağlamak boynumuzun borcudur. Bu duygu ve düşünceler ile aday adaylığımızın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan temenni eder, bizim bugünlere gelmemizde emeği olan veya olmayan bu davaya hizmet vermiş tüm siyasilerimizi ve büyüklerimizi saygıyla, ebediyete intikal edenleri de rahmetle yâd ediyorum,
Gazamız mübarek olsun.

Sürmen’in açıklaması alkışlarla son bulurken, soru cevap kısmında genç bir aday adayı olarak bu özgüveni kendinde nasıl bulduğu sorusuna ise Sürmen ‘Partimizin kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerin hep siyaset arenasında ilk 11 olması gerektiğini ifade etmişti. Bizde siyasete 18 yaşında başladığımız bu binada Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gençliğe verdiği önemi bildiğimizden bu kutlu yola çıktık’ ifadelerini kullandı.