15 Temmuz Darbe girişiminin 22. Günün de Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzonlu vatandaşlar ile nöbet tuttu.  Bayraktar, Atatürk Alanı’nda vatandaşlara yaptığı konuşmada Trabzonluların itibarını koruduğunu ifade etti. Bayraktar yaptığı açıklamada Türkiye’nin İslam Dünyasının umudu olduğunu söyledi.  

Gençlerin beyinlerinin yıkandığını ifade eden Bayraktar bu kişilere artık müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.  Bu Milleti Dünya Unutmayacak Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon Atatürk Alanı’nda vatandaşlar ile bir araya geldi. Bayraktar demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara yaptığı açıklamada bu milletin nasıl tek vücut olduğunu ve dünyanın bu milleti unutmayacağını ifade etti.  Bayraktar yaptığı açıklamada; “Ülkemiz, vatanımız, devletimiz,  demokrasimiz ve hükümetimiz 15 Temmuz kalkışmasını 15 Temmuz darbe girişimini yaşadı.

FETÖ tarafından, FETÖ’nün asker elbisesi giymiş satılmışları tarafından uygulamaya konulan bu alçakça girişim milletimiz tarafından püskürtüldü. Asker kıyafeti içerisinde ki bu teröristler bu kalleşler Türkiye Büyük Millet Meclisimizi, Cumhurbaşkanlığı Binamızı ve daha birçok kritik yeri maalesef bombaladılar.   Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile meydanları dolduran halkımızı, Demokrasi şehitlerimizi ve onların bize bıraktığı onurlu mesajı hiç ama hiç unutmayacağız.

22 gündür demokrasi nöbeti tutan ülkemizin 81 vilayetinde ellerinde Ay Yıldızlı bayrağımızla sabahlayan bu milleti unutmayacağız. Gelecek nesillerimiz için gurur vesikası olacak bu Türk Milleti dünyaya da unutmayacağı bir demokrasi dersi verdi. Dünyada bunu unutmayacak. FETÖ’nün hainleri bunu hesap edemedi. Helal süt emmiş bu ülkenin evladı Astsubay Ömer Halisdemir’i hesap edemedi.  Bu milletin tankların altına yatacak kadar refleks göstereceğini hesap edemedi. Milletin kendisi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşunu ve ferasetini hesap edemedi. Saldırıyı hainler yapınca saldırı vatanımıza olunca parti rozetlerini çıkararak Ay Yıldızlı bayrağımızı nasıl kapıp nasıl tek vücut olduğumuzu yedi düvele gösterdik.

Dosta düşmana gösterdik. İstiklal savaşında olduğu gibi bir daha gösterdik.  Hainlerin artık bu ülkede yaşaması çok zor.  Türkiye İslam Dünyasının Umududur Türkiye 1,5 Milyar İslam dünyasının umududur. Somali’nin, Myanmar’ın, Bangladeş’in, Afganistan’ın tüm İslam dünyasının, tüm mazlum milletin umuduyuz.

Türkiye 14 yılda ekonomisini 4 kat büyüttü. Dünyanın en büyük ekonomisi arasına girdi. Kendi tankını, silahını üretmeye başladı. Katma değeri yüksek ihraç ürünleri üretmeye başladı. Yüksek teknolojik ürünler üretmeye başladı. 200’e yaklaşan üniversiteleri ile Tekno Parklar ve İnovasyon merkezleri kurdu. Bu durum üst akıl niteliğinde ki Deccalları rahatsız etti. 40 yıldır yetindirdikleri FETÖ hainlerini ve FETÖ teröristlerini devreye soktular fakat kayaya çarptılar parçalandılar. Beklediler ekonomimiz bozulsun temiz hava alırlar. Daha ilk gün insanımız 2,5 Milyar dolarlık döviz bozdurup bankalara yatırdı.

Vatandaşlar tarafından bu güne kadar yaklaşık 12 Milyar dolarlık döviz Türk Lirasına çevrildi. Şimdi de hükümetimiz mali düzenlemelerle ilgili kanunu meclisten geçirdi. İnşallah daha iyi olacak. Bürokrasi azalacak yatırımlar hızlanacak. İşte böyle bir milletiz biz. Bu millet ayakta alkışlanır. Allah milletimizden razı olsun. Biliyorsunuz, devirmeyen, deviremeyen her darbe daha da kuvvetlendirir. Bu alçak kalkışmada insanımızın birbirine daha çok sarılmasına vesile oldu. İnşallah ülkemiz daha sağlam temellerle daha hızlı kalkınacaktır” dedi. Gençlerimizin Beyinlerini Yıkadılar Eski Bakan Bayraktar, gençlerin aldatıldığını ve beyinlerinin yıkandığını ifade ederek şunları kaydetti; “Erdoğan Bayraktar Eğitim dediler öğretim dediler yurt dediler ve dershane dediler en hassas duygularımızı istismar ettiler, gençlerimiz aldattılar, beyinlerini yıkadılar. Artık yağma yok bunlara müsamaha, insaf yok. Hizmet adı altında esnafımızdan ve tüccarımızdan haraç aldılar. Soruların cevaplarını çaldılar. Sonunda milletin uçaklarıyla milleti bombaladılar. Milletin tanklarını milletin üzerine sürdüler. Şimdi bunların PKK’dan farkı var mı? Tabii ki yok.

Şimdi geldiğimiz nokta itibari ile bir büyük bela def edilmiştir. Devletimiz tarafından birçok düzenlemeler yapılmak suretiyle bu ülkenin bu milletin geleceği teminat altına alınıyor. Tüm Türkiye’de yatırım ve kalkınma devam edecek. Bu çerçevede Türkiye çok önemlidir.” Trabzon’lu Kardeşlerim İtibarımı Korudu Bayraktar son olarak yaptığı konuşmada Türkiye’nin tüm bölgeleri, tüm vilayetleri çok önemlidir. Fakat Trabzon bir başka önemlidir. Darbe kalkışmasına karşı gösterdiği duyarlılıkla, gösterdiği canlılıkla ve refleksle farkındalık oluşturdu farkını gösterdi. Önümüzde ki süreçte Trabzon’da yapılması gereken çok iş var. Yatırım çarklarının önünün açılması lazım. Yatırım adasının hayata geçirilmesi gerekiyor.

Biz kendi adımıza hakkımızı helal ederiz. Her kime hakkımız varsa helal olsun. Fakat bu millete bu vatana yapılan en ufak haksızlığı helal edemeyiz. Etme hakkımız yok. Değerli kardeşlerim iadeyi itibar gibi sözler söylemiyorum ve teşekkür ederim. Fakat şunu ifade edeyim benim Trabzon’um, hemşerilerim, kardeşlerim, itibarımı korudu. Hiçbir şeye ihtiyacımız yok hiçbir talebimiz yok” dedi. 


Hakan Şener - Taka