61SAAT HABER SERVİSİ

Ak Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar Faruk Nazif Özak’ın ders alınacak ifadeler kullandığını belirterek ‘Dünyanın hiçbir zaman diliminde, hiçbir bölgesinde sütliman bir pozisyon olamaz. Hayal ülkelerinde olur. Bizim coğrafyamızda çok ciddi sıkıntılar var. Kuzey Afrika, Ukrayna, büyük sıkıntılar içinde. Dünyanın çeşitli ülkelerinde İslam devletlerinde çok ciddi sıkıntılar var. Bizim iktidarda olduğumuz 12 yıl içinde de dünyada sıkıntılar oldu 2008 yılında da dünyada çok büyük bir kriz yaşandı. Türkiye bu krizi teğet bile geçmedi. Çok hafif atlattı. Değerli kardeşler. Kalkınmanın, gelişmenin ana faktörü istikrardır. Bu istikrarsızlıklarla ülke kalkınmaz. Zamanında iki bin dolar olan kişi başına düşen milli gelir 10 bin doları geçti. Biz hükümeti kurmadan önce Türkiye yardıma muhtaç ülkelere 50 milyon dolar yardım edebiliyordu. Şimdi dünyaya yılda 3 milyar dolar yardım ediyoruz.

Bizler siyasetçiler ana eksenimizin siyasi ikbal olmaması lazım. Ne yapabilirim olması lazım. Be Türkiye’ye nasıl hizmet ederim Trabzon’a nasıl hizmet ederim olması lazım. Seçim bitti mi parti yok, Vakfıkebir var Trabzon var. 18 tane ilçe Büyükşehir belediyesi yardımlaşarak paslaşarak kendimizi aşarak Trabzon’u nasıl marka şehir yapabiliriz tartışmamız lazım.

TONYALILAR İSTESEYDİ BU BÖLDE UÇARDI

Bakın Tonya’ya büyük bir tesis yapacaktır. Çimento fabrikası. Ama halkımız istemedi. 

Tonyalıların istemediğini bende istemem. Ama burada çok ciddi şeyler olacaktı, Davaları Ayşe Sula Köseoğlu kaybetti. Çok ciddi bir istihdam olacaktı bölgede. Çok ciddi bir ihracat olacaktı belki bir liman olacaktı buna entegre ama olmadı. Çünkü Tonyalı hemşerilerimiz. Olsun onlar istemiyorsa bize bir şey demek düşmez. Onlar ne istiyorsa boynumuz kıldan ince. Ama diyorum ya Tonya’nın ve bölgenin kaderini değiştirecek bir yatırımdı. En az 2000 kişi istihdam sağlayacak bir projeydi. Keşke yapabilseydik, keşke uçuşa hazır olan Tonya ve Vakfıkebir’i coştursaydık.

Şimdi biz başka şeyler için yine bölgemizi kalkındırmak için çalışmalarımızı yapıp ilçemizi ileriye taşımaya gayret edeceğiz’ ifadelerini kullandı

CUMHURBAŞKANINA ÖVGÜ

Erdoğan Bayraktar'ın ardından söz alan AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ise;"Bu oyları almamızda siz teşkilat mensuplarımızın emeği çoktur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlarından hiç ayrılmadan politikasını devam ettirdi. Yoğun programlarına rağmen, her ay il başkanları toplantısını yapmış, ilçe başkanları ile istişare halinde oldu. Şimdi dünyanın en önemli bilim adamlarından Ahmet Davutoğlu ile birlikte aynı anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu partinin kurulduğu günü iyi hatırlayalım. Milletin inim inim inledğini, esnafların kan ağladığı, yazar kasaların sembolik olarak da olsa hafızalarımızdan silinmeden başbakanlık makamının önüne doğru atıldığı günleri, üniversitelerin ikna odalarında nasıl ikna edilmeye çalışıldıkalrını, zulüm altında inlediklerini, 28 Şubat döneminde kıyamete kadar, gerekirse bin yıl sürecek diyenleri unutmayan bu milletimiz, hem islami değerlerine saygısızlık yapmayanlara destek vererek AK Parti'yi kurdu. Bu soğuk kış gününde en yakınlarınızın cenazesini bırakarak geldiniz" şeklinde konuştu.

'VAKFIKEBİR'İN HAKKI %75'

AK Parti Trabzon Milletvekili Porf. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, kongrelerin şenlik havasında geçtiğini belirterek, "Millet ilk defa ayaklarının üzerinde duran, milletine ümit veren bir çalışma içerisinde. Bu çalışmanın temeli gönül, gaye ve çalışma birilğinden geçmektedir. Biz bu milletin geleceğini kurtarmak noktasında çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Bu çalışmanın özü de 12 yıldır AK Parti'nin yaptığı hizmetleri anlatmaktan geçiyor. Vakfıkebir 2011'de yüzde 55, cumhurbaşkanlığında yüzde 65. Ama Vakfıkebir'in hakkı yüzde 75. Bunun için biz üzerimize düşeni yapmalıyız. Anlatacağız. Milletimiz AK Parti'nin hakkını verecek" dedi

BAYRAKTAR’A BU ÜLKENİN İHTİYACI VAR
Kendi memlekete Vakfıkebir’de partililere seslenen çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta  doğup büyüdüğü şehirde böylesine önemli misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘Önemli olan bu ülkenin geleceğidir. Bugün çocuklarımız işe giremiyor diye üzülmeyin. Ülke iyiye doğru gidiyorsa sizin çocuğunuz da işe girecektir. Önemli olan böyle bir anlayışa destek artarak devam etmelidir, ediyorda. Daha önceleri memura maaş veremezken bu ülke şimdi 600 bin engelli fakir vatandaşımıza maaş veriyor bu ülke.
Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar sayesinde 600 bin konut yapıldı bu ülkede. Tü dünya bize gıpta ile baktı. Gelin bizim ülkemizde de yapın dediler. Bu Cumhuriyet tarihinin rekorudur.  Parklar bahçeler, hastaneler yapıldı. Daha önce neden yapılmıyordu. Şimdi şükrolsun şimdi doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bu ülkede insanlar biribirini sevmeye başladı. Efendim bu ülke bölünecek diyorlar. Vatan millet bayrak demek Vakfıkebir’de kolaydı. Bunu Hakkaride’ de söyleyeceksin. Biz söyledik.
Büyüdükçe insanların düşmanları artar. Büyük ülkeler büyüdükçe düşmanlarıda artar. Artık Türkiye talimat verilen bir ülke değildir.  Talimat veren bir ülke olmuştur. Önceleri ülkemizi yönetenler büyük devletlerin önünde ezik dururdu. Allah’a şükürler olsun, şimdi benim Cumhurbaşkarım da. bakanlarımda adam gibi duruyor adam.
Dünya Türklere emanet, uluslarası alanda, dış politikada. G-20’nin dönem başkanlığını Türkiye yapıyor. B-20’nin başkanlığını Rıfat Hisarcıklıoğlu. G-_8 Başkanlığını yine Türkiye yapacak. 160 ülkenin yatırım planlama başkanlığını Türkiye yapacak. Peki böyle fakir bir ülkenin yönetenleri böyle bir yere gelebilir miydi.
Başbakanlarımızın bu ülkeye verdiği en büyük şey özgüvendir. Özgüven.
En önemli şey birlik beraberlik kardeşliktir. Bu olduktan sonra kimse bizim önümüzde duramaz.

Görev yaptığımız süre içersinde, Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar ülkemize ve ilimize çok önemli hizmetler yaptı. Trabzon ile ilgili yatırımlarla bana sen ilgilen dedi. İlçe ayrımı yapmadan, siyasi parti ayrımı yapmadan da bütün belediyelere yardımcı olduk. Trabzon adına Büyükliman Havzası adına sayın Büyüğüme çok teşekkür  ediyorum.
Allah razı olsun. Getirdiğimiz hizmet için kendisine gittiğimiz hiçbirşeyin virgülüne bile dokunmadı. Kendisinden çok şey öğrendik. Türkiye’nin ve Trabzon’un ihtiyaç duyduğu bir şahsiyet. İnsanlarımız makamlardan ayrıldıktan sonra da onun yanında olmak lazım. Makam her zaman insanları güçlü kılar ama makamlardan ayrıldıktan sonra da o çekim gücünü kaybederse bizim o değerlere sahip çıkmamız lazım. Trabzon’un en kötü özelliği bu değerlerimize sahip çıkmmamız lazım. Değirmen gibi öğütüyoruz.
Öldükten sonra iyi insandı diyorlar. Önemli olan ölmeden önce insanlarımıza sahip çıkalım. Ölmeden önce."