Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 35. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan özetle şunları söyledi: "Türkiye’nin son 150 yılı sürekli yönetim tartışmalarıyla geçmiştir. Türkiye'nin yöneldiği yeni sistem arayışı bu ihtiyacın neticesindedir. Konu milletimizin huzuruna gelecektir. Herkes izahını itirazını milletimize yapacaktır. Demokrasinin ilk adımı muhtarlıktır. Oradan başlıyor. Son kademesi cumhurbaşkanlığıdır. Ülkemiz açısından bu kadar önemli bir meseleyi tartışması çözüm yolu araması gerekenlerin başında siz muhtarlarımızla şahsım olarak cumhurbaşkanı geliyor.

KÖK SALMA ŞANSI YOK

Son yılarda yaşadıklarım bana şunu göstermiştir: Gözünü gönlünü ve kulağını milletimizden ayıran kimsenin bu topraklarda başarılı olma, kök salma şansı yoktur. Ülke ve millet olarak o kadar çok hadiseyi üst üste yaşadık ki öncelik sıralaması yapmakta zorlanıyoruz. Yaşadığımız sorunların hiçbiri, bize mahsus olmamakla birlikte bizi diğer ülkelerden ayıran çok önemli farklar vardır. Biz millet olarak bugün bulunduğumuz yere 2 ayda gelmedik. Bizim arkamızda 2 bin yıllık devlet geleneğimiz, 1400 yıllık medeniyet müktesebatımız, coğrafyamızdaki 1000 yıllık varlığımız vardır. Tarihimizin en genç devleti cumhuriyetimiz bile 93 yıla ulaştı. Bugün yaşadığımız sıkıntılar canımızı yakabilir ama asla bizim için yıkım sebebi olmayacaktır.

İÇİŞLERİ  BAKANIMA SÖYLEDİM

Zaman zaman bazı şikayetler alıyorum. Bu gece de öyle bir şikayet sebebiyle gazimizi aradım. Gazimiz evraklarını gönderiyor fakat maalesef evraklar işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. İlgili yerlere durumu bildirdim. Buradan sesleniyorum ey kaymakam sen kendini ne zannediyordun. Sen orada kalıcı mısın! O gazi kendisini neden feda etti bu vatan için feda etti. Sen o makamda varsa o gazi sebebiyle varsın haddini bileceksin. Haddini bilmediğin zaman da haddini sana bildirirler. İçişleri Bakanıma da söyledim öyle zannediyorum ki gereği yapılacaktır.

ÖZGÜRLÜK YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇER

Birliğimizi bozmaya yönelik her provokasyon tam tersine dayanışmamızı daha da yükseltiyor. Özgürlük Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden, Marmaray’dan, Avrasya Tüneli’nden, Osmangazi Köprüsü’nden, şimdi yapılıyor Çanakkale Köprüsü’nden, dünyanın 1 numaralı havalimanından geçer.