Trabzonlular, haftanın ilk iş günü döviz bürolarına ve kuyumculara giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dolarınızı bozdurun, altına, Türk parasına çevirin” çağrısına destek verdi. 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Üyesi ve Avcı Döviz Bürosu sahibi Tolga Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dolarınızı bozdurun, altına Türk parasına çevirin” çağrısından sonra ciddi bir hareketlilik yaşadıklarını söyledi. Avcı “Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra değişiklik oldu. İnsanlar yastık altında olan paralarını gelip bozdurmaya başladılar. Ayrıca kar amaçlı da bozduran oldu. Çünkü Dolar ve Euro bu seviyelere kadar hiç çıkmamıştı. 15 Temmuz'dan sonra da böyle olmuştu. O zamanda insanlar yüksek miktarlarda dolarlarını bozdular, bugün de hemen hemen ona yakın bir şekilde bir döviz bozdurma talebi var. Cumhurbaşkanımızın Perşembe günü konuşmuştu, Cuma günü hatta işlerimizin az olduğu Cumartesi günü bile yoğun bir iş vardı” dedi.
Ali Sait Üçüncü vatandaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısından sonra dolarını bozdurduğunu belirtirken, yine dövizini bozdurmaya gelen Hayrullah Bülbül isimli başka bir vatandaş ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerinin dövizi bozdurmaları üzerinde etkili olduğunu söyledi.