Erdoğdu Anadolu Lisesi hem sporda, hem de eğitim alanında başarı gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda Guatelama’da düzenlenen Dünya Liseler Arası Futbol Şampiyonası’nda Dünya birincisi olan Erdoğdu Anadolu Lisesi bu başarıyı eğitimine de yansıtmış durumda. Lise bu yıl mezun ettiği öğrencilerde uçak, inşaat, harita mühendisliği, İngilizce mütercim tercümanlığı gibi bölümler de olmak üzere yüzde 47’lik bir yerleştirme oranı yakalayarak, öğrencilerinin sporla eğitimi ayni anda yürütmesinin en güzel örneğini Türkiye ve Dünya’ya örnek olacak şekilde gerçekleştirdi…
 
Konu hakkında açıklama yapan, Erdoğdu Anadolu Lisesi Okul Müdür Ali Turan, şu ifadeleri aktardı: ‘’Dünya şampiyonu olan öğrencilerin 14 tanesi Türkiye’de 517.000 öğrencinin 180 puan barajını geçemediği bir sınavda, 14 futbolcu öğrencinin barajı geçerek 4 yıllık Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okul’una (BESYO) kayıt yaptırması eğitilmiş sporcu yetiştirmenin en güzel örneği olarak gösterilebilir. Bu aynı zamanda, şu sıralarda gündeme getirilmeye çalışılan lisanslı öğrencilerin, okullarının sportif etkinliklerine katılmasın gibi olumsuz bir görüşün ne kadar yanlış olduğunu ortaya koymaktadır. Emek verildiğinde sporcuların iyi bir eğitimle sporlarını da daha iyi yapabileceklerinin en güzel örneğidir. Bu anlamda emeklerinden dolayı bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.
 
Lise olarak futbolda büyük başarılar elde ettiğinin altını çizen Müdür Ali Turan "bir çok oyuncumuz şehrimize hizmet ediyor. Bu sezon okulumuz adına 12 transfer gerçekleşti. Gururluyum." 



KİM HANGİ OKULDA

Yusuf Yazıcı, Selim Dervişoğlu, Mehmet Kahyaoğlu, Alperen Bektaş, Berkan Burak Turan, Talha Aydemir Mahmut Emin Kabul -  KTÜ beden eğitimi öğretmeni 
Selim Dilli - Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenlik                         
Alihan Aydın, Ahmet Eren - Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenlik                         
Umut Şafak - İstanbul Üniversitesi Beden Öğretmenliği                         
Mehmet Yeşil -  Marmara Üniversitesi Antrenörlük                         
Volkan Batman - Karabük Beden Eğitimi Öğretmenliği 



İŞTE TRANSFERLER
 
Yusuf Yazıcı, Kaleci Furkan Taş Trabzonspor Profosyonel A Takım oyuncusu
Muhammet Beşir Trabzonspor A Takımı, Şanlıurfaspor Kiralık
Hamza İpekçi İstanbulspor
Mehmet Yeşil Trabzonspor A Takım oyuncusu, İstanbulspor
Hamdi Dereli Ofspor
Faruk Murat Ofspor
Mahmut Emin Kabul Ofspor
Talha Aydemir Ofspor
Yağızcan Erdem 1461 Trabzon
Cafercan Tosun 1461 Trabzon
Mücahit Çakır Sakaryaspor
Selim Dilli Çorum Belediyespor
 
Öte yandan diğer oyuncular yaşlarının küçük olması sebebi ile Trabzonspor Kulübü bünyesinde bulunan alt kategorilerde forma giymeyi sürdürüyor.