Geriye kalan 15 parselin kamulaştırması için hukuki süreç devam ederken, söz konusu parsellerin kamulaştırmasının yaklaşık iki ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Kamulaştırmalara bugüne kadar 44 milyon TL harcanırken, geriye kalan parsellerin kamulaştırılması ile bu rakamın 50 milyon TL’yi bulacağı hesaplanıyor. Atapark ile Ahi Evren Kalp ve Damar Hastanesi arasında çift gidiş geliş olarak yeniden yapılacak 3 km’lik Erdoğdu yolunun 2014 yılı sonuna kadar hizmete açılması planlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Göreve gelmeden önce Erdoğdu Yolu'nun 2014 yılına kadar bitirileceğinin sözünü verdik. Yolda kamulaştırmalar ve yıkımlar büyük bir hızla devam ediyor. Çift gidiş geliş olarak planladığımız Erdoğdu yolu tamamlandığında kentimizin en büyük mahallelerinden biri olan Erdoğdu'nun trafiğinde büyük bir rahatlama meydana gelecek. Etap etap yapımı devam ve Trabzon'un önemli kuzey-güney arterlerinden biri olan Erdoğdu yolu 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacak" dedi.