61SAAT HABER SERVİSİ - TBMM Başkan vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, memleketi Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Trabzon Valiliğini ziyaret eden Hamzaçebi, ardından CHP İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. 

Buradan da Trabzon’da 15 yaşında şehit düşen Eren Bülbül’ün ailesini ziyaret edecek olan Hamzaçebi, “Sayın Valimiz PKK ile terörü ile mücadele konusunda beni bilgilendirdi. Kendisine bu konuda Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadelesi ve özellikle terörle mücadelesi konusunda başarılar diledim. Bugün Maçka’da Şehit Eren Bülbül kardeşimizin ailesine taziye ziyaretinde bulunacağı. 15 yaşında ki gencimiz PKK tarafından acımasız şekilde katledildi. Eren yavrumuzun acısı hala yüreğimizdedir. O acıyı yaşıyoruz. Eren bütün Türkiye’nin evladıdır. Gönüllerimizde yaşayacaktır” dedi. 

Terörün Türkiye’de başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını kaydeden Hamzaçebi, “Kimlik politikaları başarıya ulaşması hiçbir zaman mümkün değildir. PKK terörünü, IŞID ve diğer terör örgütlerini milletçe lanetliyoruz. Terörün başarıya ulaşması mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti terör karşısında sınanmış test edilmiş bir devlettir. Biz bu mücadelede devletimizin hükümetimizin yanındayız. Bütün sorunların çözümü siyasettir. Siyaset kurumu ne kadar güçlü olursa sorunlar o kadar çözülür. Türkiye’de siyasete hakim olan dil iyi değil. Gerginleştirici dil var. Siyasette ki bu üslubun yumuşaması bur gerginliğin sona ermesidir” ifadelerini kullandı. 

FETÖ İLE MÜCADELE DEVAM EDİP OHAL SONA ERDİRİLMELİ

Hamzaçebi, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kullanılan dil şuan da ki ortam, atmosfer bunu getirmiştir. Bunu aşmalıyız, aşmak zorundayız. Türkiye’nin çok büyük sorunları var. Terör, ekonomik sorunlar var. Dış ilişkilerde yaşanan sorunlar var. Türkiye’nin AB ile ilişkileri olumlu seyretmiyor. Trabzon turizmde atılım yaptı ama bu atılımı Türkiye’nin genelinde göremiyoruz. 3 yıllık turizm geliri kaybı 30 milyar dolardır. Bunu aşmak zorundayız. Sürdürebilir ekonomik büyümeyi sağlamak, özgür demokratik Türkiye’yi gerçekleştirmek, insan haklarını güvence altına alan demokrasiye ulaşmak için siyaset kurumun üzerine düşen büyük görevler var. Normalleşmeye ihtiyaç var. Bunun için FETÖ ile mücadele kararlılığından asla vazgeçmeden OHAL’in sona erdirilmesi lazım. Evet FETÖ ile mücadele Türkiye Cumhuriyetinin son yıllarda karşılaştığı önemli bir badireyi aşma mücadele devam etmelidir. 15 Temmuz darbe teşebbüsü hedefine ulaşmış olsaydı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık dönemine girecekti. Onun için FETÖ ile mücadele önemlidir. Bu Türkiye’nin sürekli olarak OHAL ile yaşamasına gerekmiyor. Türkiye’nin  OHAL’i sona erdirip FETÖ ile mücadelesini sürdürebilir. 

İnanıyorum ki Türkiye bunları başaracaktır. Türkiye’nin aydınlık geleceğine inancım tamdır. Türkiye en güzel şeyleri başaracaktır. Bütün sorunları aşacaktır. Geleceğe güvenle bakalım, geleceğin iyi olacağına inanmalım” 

CHP’DE FETÖ’CÜ ARAMAK SİYASİ FANTEZİDİR

Kılaçdaroğlu ile ilgili son dönemde ortaya atılan iddialara da yanıt veren Hamzaçebi, “Sayın Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisinin lideridir. CHP’nin her hangi bir milletvekilinin sözü edilen türde bir suçu işlemesi mümkün değildir. Bunun konuşulması bile talihsizliktir. Türkiye Cumhuriyetinde yasalar karşısında herkes eşittir. Bir kişinin Genel Başkan olması, Milletvekili olması ayrıcalık kazandırmıyor. Ben bu iddiaları reddediyorum. Bunlar demokrasimize zarar verir. Şimdi yapılması gereken gerilimi yükseltmek değil gerilimi düşürmektir. 

CHP’de FETÖ’cü aramak siyasal fantezidir. Bunu asla kabul etmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti FETÖ ile büyük mücadele yürütüyor. Bu mücadelenin başarıya ulaşması demokratik Laik Cumhuriyetin geleceği açısından şarttır. Bu mücadeleyi yaparken sadece belli kurumlarda FETÖ’cü arayıp belli kurumlarda aramamayı anlamış değilim. 

FETÖ’nün iş dünyasında ki, medyada ki, kamu yönetiminde ki ayağı ortaya çıkarılıyor. Yargıda ki, üniversitelerde ki, sivil toplumlarda ki ayakları ortaya çıkarılıyor. Ama henüz siyasi ayak ortaya konulmuş değil. Gönül ister ki bu ayak ciddi şekilde ortaya koyulsun. Bu ayak ortaya konulursa Türkiye Cumhuriyeti FETÖ’ ile mücadelesi ciddi şekilde ortaya çıkacaktır” dedi. 

İHMAL İDDİALARINI TBMM’YE TAŞIYACAK MI?

Eren Bülbül’ün şehit düşmesi sonrasında ortaya atılan ‘İhmal’ iddialarını TBMM’ye taşıyıp taşımayacağı sorusuna ise Hamzaçebi, “Eren Bülbül evladımızın annesinin, yüreği yanan annenin yakınmalarını şikayetlerini bütün Türkiye dinledi. İçişleri Bakanlığımızın bu konuda açtığı bir soruşturma olduğunu biliyoruz. Yapılması gereken bu soruşturmanın sonucunu beklemektir. Orada Eren evladımız şehit oldu, ast subayımız şehit oldu, yaralı polisimiz var. Bunların hepsi yüreğimizi yakıyor. Bunları konuşmanın zamanı değil. Gelecekte parlamentoda yapılması gereken bir şey varsa elbette yapılır. O soruşturmanın soruncunu beklemek lazım. O soruşturmanın sonucu kamuoyuna sunulur. Tatmin olunmazsa bir daha değerlendirilir” şeklinde yanıt verdi.