AK Parti Trabzon Merkez İlçe yeni yıla yeni yönetimle girecek. Kongre 1 Ocak 2012 Pazar günü 19 Mayıs Spor salonunda. Mevcut Başkan Zeki Kavanoz yeni yılda da  Merkez ilçenin başında olacak mı bilemeyiz ama rakipleri yok değil.  

       Trabzon Belediye Başkanına en yakın isimlerden olan Halil İbrahim Demirtaş'ın yanısıra alttan alttan kulis yapan kafe köşelerinde listeler oluşturanlarda var diyorlar.  Zeki Kavanoz güleryüzü ve çalışkan yapısıyla partiye Yılmaz Büyükaydın'dan sonra değer kaybettirmemiş kazandırmıştır.

      İl Başkanı Adnan Günnar ile olan sıkı diyaloğu kimine göre avantaj, kimine göre dezavantajdı Kavanoz için. Bence hep arzulanan bu değilmiydi. Birbiriyle kopmayan il ve merkez ilçe yönetimi. Birlikte hareket eden iki başkan. Kavanoz, Günnar ile bunu başardı. Beraber yürüdüler.

     Herkesin merak ettiği diğer bir konuda yeniden başkanlığa aday olduğunu ilan eden Kavanoz'un ekibinde değişikliğe gidip gitmeyeceği. Günnar'a hep, partiyi 3-5 kişiyle yönetiyor eleştirisi yapıldı. Fakat Kavanoz ile ilgili hiç gündeme böyle bir şey gelmedi. O nedenle fazla bir değişiklik olacağını zannetmiyorum Kavanoz'un listesinde. Fakat parti nedeniyle işini, ailesini aksatan, Kavanoz için bu yola koyulmuş önemli 10'u geçmeyecek isimlerin müsade isteyecekleri duyumunu aldık. Buda siyasetin gereğidir.

      Görünen köy diyor ki Genel Merkezin de tek liste baskısıyla merkez ilçe Kavanoz ile devam eder. Görünmeyen köyler varsa bilemeyiz, görüp öyle konuşacağız. Dileriz yeni yıla yeni yönetim ile girecek olan AK Parti Trabzon Merkez İlçe Yönetimine 2012 yılı Uğur getirir.