Bıçakçı ailesinin İnönü Mahallesi Çakır Sokak’taki evine giden İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Okşin Akşit ve Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, 24 yaşındaki oğullarının şehadet haberini anne Melek ve baba Selahattin Bıçakçı’ya verdi. Şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı.

Şehidin kız kardeşleri ise acı haberi eve gelirken öğrendiler.

ERTUĞRUL ÖZKÖK İKİ ŞEHİT ABLASINI YAZDI

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, şehidin kız kardeşlerinden biri için "Paris'tı IŞİD saldırısında ölenlerin yakınlarından hiçbir farkı yok" ifadesini kullandı.

"İKİSİNİ DE ÖZGÜRCE YETİŞTİREN ANNE BABAYI KUTLUYORUM"

Özkök, şehidin bir diğer kız kardeşinin başörtüsüne dikkat çekti. "Türkiye fotoğrafı" budur dediği ve iki farklı yaşam biçimine sahip "şehit ablalarını" karşılaştırdığı fotoğrafla ilgili "Onları özgürce yetiştiren anne ve babalarını kutluyorum" dedi:

"Haberde görmediğiniz ikinci bir kadın ve onun fotoğrafı var. Onun fotoğrafını da ben koyuyorum. Bu iki kadını yan yana görün istiyorum. Onun başı örtülü. İkisi de şehit kardeş için ağlıyor. İkisinin yüzündeki ifadeler de aynı. Ama ikisi de kendi inançlarına, dünya görüşlerine göre yetişmiş ve yaşıyorlar. Onları eğiten, büyüten ve her ikisine de hayat tarzlarında bu özgürlüğü tanıyan anne babayı kutluyorum. Türkiye budur."