Giresun’da iki çocuk babası Yücel Melikoğlu, yaklaşık iki ay önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tahlillerde Melikoğlu'nun böbrek yetmezliği sonucu üremi komasına girdiği tespit edildi. Acilen böbrek nakli olması gereken Yücel Melikoğlu’nun yeniden hayata tutunmasını sağlayan ise 12 yıllık eşi Filiz Melikoğlu oldu.
Bir süre Giresun’da tedavi gördükten sonra İstanbul’a giderek böbrek nakli olan Yücel Melikoğlu yeni bir hayata merhaba derken eşinin kendi isteğiyle böbreğini verdiği söyledi.

Böbrek nakli 14 Şubat'ta yapıldı
14 Şubat Sevgililer Günü'nde eşine böbreğine bağışlayan Filiz Melikoğlu, sevginin fedakarlık olduğunu hatırlattı. Sevginin fedakarlığını sözde değil özde yaşatan Filiz Melikoğlu;
"Eşim yaşam mücadelesi verirken, benim onu hayata tutunmasını sağlayacak bir imkan varsa yapmamam söz konusu dahi olamazdı. Eşimle ilgili her şey iki ay gibi kısa sürede gerçekleşti. Yaklaşık iki ay önce rahatsızlanan eşimi hastaneye kaldırdık. Meğer üremi komasına girmiş. Yapılan tahlillerde böbreğinin ikisinin de işlevini yerine getiremez durumda olduğu belirlendi. Bir süre Giresun’da diyalize girdi ancak acilen böbrek nakli olması gerekiyordu. Ben de böbreğim uyuşunca düşünmeden verdim. Böbrek naklimiz ise 14 Şubat Sevgililer Günü gibi anlamlı bir günde gerçekleşti. Şimdi ikimiz de iyileşme sürecindeyiz" dedi.

"Sevgi fedakarlıktır"
Eşinin kendisi için büyük bir fedakarlık yaptığını söyleyen Yücel Melikoğlu ise, "Böbreklerimin bittiğini çok geç öğrendik. Böbrek nakli ihtiyacı olunca da eşim kendi isteğiyle böbreğini verdi. Eşim sayesinde toparlanmaya çalışıyorum. Yanımdan ayrılmayan ve sağlığım için her türlü fedakarlığı yapan eşime sonsuz teşekkür ediyorum. Sevgi fedakarlıktır. Eşime sevgim her geçen gün artıyor" dedi.