Proje ile mevcut içme Suyu arıtma tesisi alanında tesise ek olarak 330.000 m3/gün kapasitede ‘Basınç Dengeleme’ ve ‘Havalandırma yapısı’ yapılırken, mevcut tesislerde bulunan 165 bin m3/gün kapasiteli ozon sistemi, vana odaları, debimetre odaları tesis içi tüm bağlantıları iyileştirme çalışmaları yapılacak. 2013 yılı içerisinde tamamlanması planlanan ek tesislerin belediyeye maliyeti 4 milyon 490 bin TL olacak.

İnşaat çalışmaları ile ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Esiroğlu’nda bulunan içme suyu artıma tesislerine ek olarak ozonlama ve havalandırma ünitelerinin yapımına başladıklarını ifadede ederek, yaklaşık 4.5 milyon TL’lik yatırımla ek tesisler yanında mevcut tesislerde bakım ve rehabilitasyon yapılacağını söyledi. Şehrin altyapısını geliştirmek ve yenilemek için projeler hazırladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon'da yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması çalışmalarımız sürüyor. İller Bankası Genel Müdürlüğü proje çalışmasını tamamladı. Kentin tümünün yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması çalışmalarını etap etap yapacağız. Bu proje ile birlikte yağmur suları ile kanalizasyon suları ayrılarak derelerin temiz akması ve sahillerin daha da temiz hale getirilmesi sağlanmış olacak” dedi.

Trabzon’un içme suyu şebekesinin en son 40 yıl önce yenilendiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonucu proje çalışmaları son aşamaya geldiğini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, projenin tamamlanmasının ardından yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini belirterek, kentin tüm içme suyu şebekesini yenileyeceklerini sözlerine ekledi.