Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu kendi il başkanı Nihat Birinci’ de dahil Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ü şehrin sorunları konusunda yetersiz kaldıklarını belirterek eleştirmişti. Ardında da Başkan Birinci, sert sözlerle Çakıroğlu’nu eleştirmişti. MHP Trabzon eski il başkanı Muammer Demeli, Meclis Üyesi Çakıroğlu’na sahip çıkarken üstü kapalı olarak il başkanları Birinci, Revi ve Güngör’ü de eleştirdi. İşte Demeli’nin açıklamaları:

 
SANKİ HER ŞEY DÖRT DÖRTLÜK
Trabzon’da sanki herşey dört dörtlük yapılıyormuş gibi susmak çok etik bir hareke değildir. MHP, her zaman yapıcı muhalefetini yapma ihtiyacını kendinde hissetmeli. Bunu da yapmalı. Bunu yaparken de Trabzon sevdalısı partinin mensupları olarak bunu yapmalı. Şehrimizin gelişmesi için yapıcı muhalefetini elbette her zaman yapılmalıdır.


 
EKSİKLERİ HATIRLATMAK HATA MI ?
Trabzon’da herşey dört dörtlük mü gidiyor? Trabzon’da bir Güney Çevre Yolu’nu unutanları hatırlatmak hata mı? Trabzon’daki ikinci üniversiteye söz verip de üniversitenin açılışını bütün panolara astıktan sonra ‘biz bu işten vazgeçtik’ demeyi hatırlatmak hata mı? İkinci pisti hatırlatmak bir hata mı? Bunların yanında vaat dilen ancak hayata geçirilmeyen projeleri hatırlatmak hata mı? Şimdi bunlara kış gelince bir de AKSA’ da elendi. Kış gelince bir de doğal gaz eklendi. Yani bunları hatırlatmak bir hata ise Sayın Davut Çakıroğlu bir hata yapmıştır.