Hrant Dink suikastıyla ilgili görevi ihmal suçuyla yargılanan Trabzon eski İl Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın polis olan eşi Filiz Altay FETÖ’den gözaltına alındı. Filiz Altay’ın ByLock kullandığı iddia edildi...

Türkiye'de son 30 yılda yaşanan her karanlık olayın ardından Fethullahçı Terör Örgütü çıkıyor. Hrant Dink cinayeti ile ilgili suçlamalarda da durum değişmedi. Dink cinayetinde adı geçen eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın eşi ByLock şüphesiyle gözaltına alındı. Dink suikastından kısa bir süre önce Trabzon Emniyet Müdürü olan Reşat Altay, "Hrant Dink cinayeti ile ilgili hazırlıkların kendisinden saklandığını" iddia ederek, kendisine bağlı çalışan Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç'i suçlamıştı.

'HABERİM YOK' DEMİŞTİ
Engin Dinç ise bu iddiaları reddetmiştir. Reşat Altay, Erhan Tuncel'in polis muhbirliğinden çıkartılmasından ve Dink cinayeti ile ilgili hazırlıklardan haberdar olmadığını söylemişti. Reşat Altay, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevi ihmalden dolayı tutuksuz olarak yargılanıyordu. Reşat Altay'ın polis memuru olan eşi Filiz Altay ise İstanbul'da gözaltına alındı. ByLock kullandığı iddiası ile gözaltına alınan Filiz Altay'ın cep telefonunun incelendiği, iddianın araştırıldığı belirtildi.

AMERİKA'NIN MAŞASI TERÖRİSTLER
Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olan eski polis müdürleri ya yakalandı ya da yurt dışına kaçtı. ABD ve Almanya'dan aldığı emirleri uygulayan terör örgütü üyelerinin eşlerinin de örgüte büyük destek verdiği belirtildi. (takvim)