61SAAT HABER-Trazon Valiliği eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber, yarın dikkat çeken bir girişimde bulunacak. Vali Kızılcık'ın Trabzon'a atanmasının ardından bir süre çalıştıktan sonra emekliye ayrılan Trabzon Valiliği eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber, kendisine ait kişisel facebook hesabından Pazartesi günü İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Trabzon Valisi Recep Kızılcık hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Kendisine ait hesabından takipçilerine, "5 Kasım 2012 Pazartesi günü öğleden sonra İstanbul, Çağlayan Adliyesine gideceğim ve Türk Ceza Kanunun 235/2-a maddesi uyarınca ihaleye fesat karıştırmak ve ihaleye katılma yeterliliğine sahip olmayan kişilerin ihaleye katılmasını sağlamak ve kamu zararına sebebiyet vermek suretiyle görevini kötüye kullanma iddiasıyla şüpheli Trabzon Valisi Recep Kızılcık hakkında suç duyurusunda bulanacağım" şeklinde yazdı.
Şimdi merak edilen konu ise Kamber'in gerçekten Kızılccık hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı...
Trabzon basınını da eleştiren Kamber, "Artık yorumları bile yayınlamaktan korkan gazete ve internet medyaları var. Doğrulardan bu kadar korkmayalım. Bunlar ergeç ortaya çıkacak. Araplara verilen otel yerinde ihaleyi alan firmanın hazine müşteşarlığından alınmış yatırım teşvik belgesi var mı yok mu?. Bu soruyu niye sorup cevabını istemiyorsunuz. Trabzon'u sevenler Trabzon'un hayrına da korkusuzca ve ceretle savunmaları gerekir" şeklinde mesaj yazdı.

SÜMELA'DA Kİ AYİNİ DE ŞİKAYET ETMİŞTİ
Kanber, bir dönem beraber çalıştığı Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğurul Günay ve Müzeler Genel Müdür Vekili Murat Süslü hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak bu suç duyurusunun ardından Kamber, önce Eski Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın görev yaptığı Şanlıurfa'ya atanmıştı. Ardından da Okutan'ın görevden alınmasıyla bareber kendisi de İstanbul İl Özel İdare'de göreve başlamıştı.



KAYNAK: 61SAAT.COM