Rize’de bulunan ilginç yapılara yeni bir tanesi eklendi. Rize’nin İkizdere ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde Mustafa Çilo tarafından yapımı süren binanın ortasından yüzlerce telefon abonesinin iletişimini sağlayan telefon hatları geçiyor. Görenleri şaşkına çeviren ilginç yapının hikayesi ise şöyle:

“Bir yıl önce Mustafa (70) ve Sabire Çilo( 68) çiftinin evleri yandı. Çift yanan evlerinin bulunduğu yerde yenisini yapamayınca 50 metre uzağında bulunan kendilerine ait arazide yeni bir ev yapmaya karar verdi. Ancak evi yapmak istedikleri arazilerinde bulunan telefon diğeri önlerine engel çıkarttı. Mustafa Çilo direğin kaldırılması için ilgili kurumlara direkçe verdi. Çilo direğin kaldırılacağı düşüncesi ile evinin temelini atarak inşaata başladı. Ancak gelen giden olmadı. Çilo evi yandığı için çalışmaya ara vermeden ilgili kurumlara yeni dilekçeler yazarak inşaat çalışmalarını sürdürdü. Gelen giden olmayınca Çilo yüzlerce abonenin iletişimini sağlayan telefon hatlarını evin tam ortasından geçirerek kaba inşaatı tamamladı. Telefon hatları binanın çatısından girip evin birinci katından geçerek zeminde bulunan bir odanın penceresinden çıkıyor.”



Mustafa Çilo yaptığı açıklamada, “Evim yandı. Burada ev yapmaya karar verdim. Bu direk benden izin alınmadan buraya dikilmişti. Yerinin değiştirilmesi için dilekçe verdim. Gelen giden olmayınca evi bu şekilde yapmak zorunda kaldık” dedi.

Sabire Çilo’da çaresizlikten evi bu şekilde yaptıklarını belirterek evin oda ve koridorlarından geçen kabloları aşmakta güçlük çektiğini belirterek ilgili kurumun biran önce kabloları evinin içinden kaldırmalarını istedi.