Bir süre önce İstanbul’dan Samsun’un Ladik ilçesine görevlendirilen jandarma timi Bafra’ya nakledilerek inşaatı devam eden fakülte binasında 24 saat nöbet tutuyor. Hazine’ye ait olup Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne (OMÜ) tahsis edilen 600 dönümlük arazi üzerinde yapımı devam eden Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi hudutları içersindeki evlerde oturan vatandaşlar 50 yıldır burada ikamet ettiklerini iddia ederek binaları boşaltmamakta direniyor.

Fakülte inşaatı başlamadan önce evlerini boşaltması için ailelere tebligatlar yapıldığı ancak bundan bir sonuç alınamaması üzerine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, geç hafta tüm yetkililerle inşaat alanında bir toplantı yaptı. Toplantıda inşaat alanının güvenliğinin sağlanması için komando timinin görevlendirilmesi ve ailelere evleri boşaltmak için son tebligatın yapılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

“BU ŞEKİLDE MÜLK EDİNME SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi inşaatı hızla devam ediyor. Burası 1996 yılında üniversitemize tahsis edilmiş hazine arazisi. Bafra’dan 52 vatandaşımızın geçmiş yıllardan burayı kullanma, ekmek biçmek suretiyle işgalleri söz konusuydu. Biz bu vatandaşlarımıza 3091 Kanun gereğince bu işgallere son vermeleri konusunda gerekli tebligatları yaptık. Konuyu vatandaşlarımız mahkemeye taşıdılar. Mahkemeden de reddedildi. Hazine arazilerinde bu şekilde mülk edinme söz konusu olamaz. Üniversiteye tahsis edilen alanın etrafının tel örgüyle çevirme çalışmaları hem de fakülte çalışmaları devam ediyor. Bu süreçte jandarmadan talep edilen güvenlik tedbirleri alındı.

Çünkü buradaki 52 vatandaşın zaman zaman bu inşaata müdahaleleri söz konusu oldu. Dikilen tel örgü direklerinin yıkılması söz konusu olduğundan burada güvenlik tedbiri aldık ve bu tedbirlerimizi devam ettiriyoruz. Şu anda fakültenin etrafına tel örgü çalışmaları ve inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Biz de güvenlik tedbirleri ile onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla Bafra’da bu çalışmalar hızla devam ediyor. Üniversite kendi alanına sahip çıkıyor. Jandarma, emniyet olarak ve kaymakamlık olarak bunların düzenli bir şekilde yapılması konusunda gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz” şeklinde konuştu.