Trabzon Belediyesi tarafından yaptırılan ve yaklaşık 3 milyon 400 bin TL'ye mal olan yolun açılışına Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, siyasi parti temsilcileri, belde ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 'Söz verdiğimiz gibi' sloganıyla Trabzon'a hizmet için yola çıktıklarını ve verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıkları belirterek, " Yerel seçimler öncesi Fatih Mahallesi'ne yaptığımız ziyarette vatandaşlarımız Fatih- Tanjant bağlantı yolunun bağlanması noktasında bizden istekte bulunmuşlardı. Biz de bu yolun yapılacağın kendilerini söz verdik. Bugün burada '61 proje' vaadimizden 15. Proje olan Zübeyde Hanım Caddesi'nin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fatih-Tanjant bağlantı yolu kamulaştırma ve yapım olmak üzere 3 milyon 400 bin TL'ye mal oldu. Yol güzergâhında bulunan arsanın kamulaştırılması sırasında büyük anlayış gösteren arsa sahiplerine de teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu Kentsel dönüşümler ve diğer hizmetlerin yapılmasında başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve milletvekillerinin büyük desteklerini gördüklerini belirterek, "Yapılan hizmetler birlik ve beraberliğin bir sonucudur. Trabzon halkı her şeyin en güzeline layıktır" dedi.

Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu ise Avrupa krizle boğuşurken Türkiye'nin doğru bir şekilde yönetildiğini ve doğru kararların alındığını belirterek, "Kentsel dönüşüm ve altyapı yatırımlarının yapılabilmesi ekonominin gelişmesine bağlı. Eğer ekonominiz iyi değilse bu işleri gerçekleştiremezsiniz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye yoluna emin adımlarla ilerliyor" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise , "Trabzon'un sıradan bir şehir olmadığını ve bu tarihi kente hizmet borcumuz var" sözleriyle başladığı konuşmasında verdikleri sözler doğrultusunda hizmetlerini sürdürdüklerini kaydetti. Bakan Bayraktar Akyazı spor Kompleksi, kentsel dönüşümler ve altyapı yatırımlarını mutlaka bitireceklerini belirterek, Trabzon'a demiryolunu mutlaka getireceklerini vurguladı. Bakan Bayraktar ülkenin ve Trabzon'un geleceği için 'birlikteliğimizi çok sağlam tutmalıyız' diyerek sürdürdüğü konuşmasında "Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm vatandaşlara eşit hizmet verme gayretindeyiz. Hizmette siyaset olmaz. Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması için şehirlerin kalkınması ve düzeni ile olur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından belediye tarafından yaptırılan yol, dualarla açılarak hizmete sunuldu.