Rize'nin Ardeşen ilçesinde yaşayan Abdulhamit Okumuş (48), oğlu Yasir'in karaciğeri ile hayata tutundu. 11 yıldır evi ile hastane arasında mekik dokuyan Okumuş, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde yapılan karaciğer nakli ile sağlığına kavuştu. 
Ömrünün 20 yılını denizlerde kaptanlık yaparak geçiren yakın bir zamanda emekli olan Ardeşenli Abdulhamit Okumuş, 2004 yılında yakalandığı siroz hastalığı ile yıllardır 
mücadele etti. Hastane ile evi arasında adeta mekik dokuyan Okumuş, üç ay önce gittiği Karadeniz Teknik Üniversitesi, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aldığı kötü haber ile dünyası karardı. Okumuz ardından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada da Okumuş'a karaciğer nakli yapılmasına karar verildi. 

OĞLU BABASINA CİĞERİNİ VERDİ 
Tıbben en uygun naklin akrabalardan olacağını dikkate alan, Abdulhamit Okumuş'un 
Üniversite öğrencisi oğlu Yasir (25), karaciğerinin gerekli kısmını ısrarla babasına vermek istedi. Okumuş ailesinin bu kararından sonra Prof. Dr. Sedat Karademir, başkanlığındaki heyet, Yasir'in karaciğerinin yüzde 65'lik kısmını alarak başarılı bir operasyonla babasına nakletti. Baba Okumuş, yapılan karaciğer naklinin vücuduna uyum sağlaması üzerine yeni bir hayata gözlerini açmış oldu.

Prof. Dr. Sedat Karademir'in verdiği bilgiye göre Yasir'in karaciğeri de şu anda sağlık açısından hiç bir sakınca teşkil etmeyip dört beş ay sonra kendisini yenileyecek. Fedakar evlat Yasir Okumuş ise babasına hayat vermenin mutluluğunu yaşarken, "Babamın yaşaması adına gerekirse tüm organlarımı verirdim." diyerek babasına olan sevgisini dile getirdi.