Dünyanın 26 ülkesinden gelen kadın sanatçıların katılımıyla düzenlenen Femin&Art 7’inci Uluslararası Resim Festivali finali Forum Trabzon’da renkli bir atölye çalışması ile gerçekleşti.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Forum Trabzon’da, dünyanın dört bir yanından gelen kadın sanatkarların katılımıyla harika bir festival gerçekleşti.

Femin&Art 7’inci Uluslararası Resim Festivali adıyla düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin yanında İtalya, Almanya, Gürcistan, Rusya, Kıbrıs, Makedonya ve İspanya’nın da aralarında bulunduğu toplamda 26 ülkeden 100 kadın resim sanatçısı katıldı.

Festivale Trabzonlu sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

8 Eylül 2014’te Forum Trabzon’da sergi ile açılışı yapılan festival, 13 Eylül Cumartesi günü festivale katılan sanatçıların, huzurevi sakinlerinin ve Trabzon Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan gelen çocuklarımızın katılımıyla gerçekleşen atölye çalışması ile son buldu.

Festival kapsamındaki sergiye ve kapanış etkinliğine Trabzonlu sanatseverlerin katılımı yoğundu. Çeşitli resim türlerindeki çalışmaların sanatseverlerle buluştuğu serginin teması ‘Dün, bugün, yarın’dı.

Festivalin son günü Forum Trabzon’da gerçekleşen atölye çalışmasında, festivalin bu yılki teması olan ‘Dün, bugün, yarın’a temsilen huzurevi sakinlerimiz ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan gelen çocuklarımız yer aldı. Katılımcı sanatkarlarla birlikte gerçekleştirilen performans büyük beğeni topladı.

Forum Trabzon sık sık düzenlediği sosyal sorumluluk etkinlikleri ve sanatsal etkinliklerle Trabzonlular tarafından büyük takdir topluyor.Forum Trabzon’da etkinlikler farklı projelerle devam edecek.