Trabzon Emniyet Müdürlüğü bir hafta önceden dev karşılaşma için hazırlıklara başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 500 takviye polis kuvveti istendi. Toplam 1650 polis ve 500 özel güvenlik görevlisi yılın son büyük maçında görev yapacak. 
 
İki takım arasından geçen yıl Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta yaşanan alayların tekrar etmemesi için Trabzon Emniyet Müdürü Hakan Arıkan ve emniyet yetkilileri dün stada giderek alınacak önlemleri yerinde tespit ettiler.                        
 
Bu çerçevede kapalı tribünde 100, maratonda 100, kale arkalarında 50'şer sivil polis görev yapacak. Ayrıca yine tribünlerin yan bölümlerine de resmi çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi. Saha içinde ise resmi polisler ve özel güvenlikçiler görev yapacak. Dev karşılaşma için alınan önlemler  geçen yıla göre 3'te 1 oranında artırıldı. Stada giden yollar daha önden kesilerek,  Fenerbahce kafilesi yoğun önlemler altında stada getirilecek.         
 
Öte yandan karşılaşma öncesinde kentte sakin bir atmosfer hakim olurken, Emniyet Müdürü Hakan Arıkan maçla ilgili hem Trabzonspor yönetimi hem de taraftar grupları ile bir araya geldi. Maçta özellikle İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör olayları gerekçe gösterilerek olası provokatif eylemlere karşı dikkatli olunmasını istedi. Taraftarların da  oluşan barış ve birlik ortamına uygun hareket etmeleri isteniyor. Her iki takım futbolcuları da sahaya polis ve asker üniforması giymiş çocuklarla birlikte çıkacaklar.