Festival kapsamında gündüz Atatürk Parkında yurt içinden ve yurt dışından gelen halkoyunları grupları Akçaabatlılara muhteşem bir görsel şölen sundu. Ardından Akçaabat sahilinde Yelken İhtisas Kulübü’nün yelken gösterileri yapıldı.

Gündüz yapılan gösterilerin ardından festival alanında düzenlenen programa geçildi. Festival alanında düzenlenen programa Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Okçin Akşit, Jandarma Komutan Beşir Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Cevat Birinci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İki yıldan beri çeşitli nedenlerle ertelenmek zorunda kalan festival bu yıl coşkuyla başladı coşkuyla bitti. Festivalin son akşamında Necmi Öksüz, Neco Orkun ve Sinan Yılmaz sahne aldı. 

Sinan Yılmaz konserinin hemen öncesinde havai fişek gösterisi yapıldı. Festivalin coşkusu gökyüzüne yansıdı ve gecenin karanlığını rengârenk havai fişekler aydınlattı.

SİNAN YILMAZ COŞTU, COŞTURDU
Vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılaşan Sinan Yılmaz bu ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zaman zaman vatandaşın yanına giderek bu sevgiye yakından tanık olan Sinan Yılmaz, repertuarıyla Akçaabatlılara uzun bir o kadar da eğlenceli anlar yaşattı. Festival alanı adeta dolup taştı. Sinan Yılmaz’la coşan Akçaabatlılar festival alanında büyük horon halkaları oluşturdular. Bitmeyen enerjisi ve muhteşem performansıyla Sinan Yılmaz, seyirciden tam not aldı. 
Konser sonrası protokol üyeleri 27. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin anısına tüm sanatçılara ve halk oyunları gruplarına plaket takdim etti.