Ziyarette konuşan Gazze Hanyunus Belediye Başkanı Dr. Muhammet Al Farrah, Gazze’de her insanın, her çocuk, her kadın ve her yaşlının Türkiye’ye minnettar olduğunu belirterek “Hükümet olarak, halk olarak içtenlikle teşekkür ediyorlar. Bizim için çok şey yaptınız. Maddi ve manevi olarak her zaman ilk önce siz bizim yanımızda oldunuz. Bizler için Mavi Marmara’da kan verdiniz. Bu bizim için yeni bir tarih, yeni bir başlangıç. Türkiye’nin şuan ki dış politikası, gücü, iktisadi olarak gelişimini biz gördükçe mutlu oluyoruz” dedi.

Gazze’de 25 belediyenin bulunduğunu kaydeden Al Farrah, ”Oradaki 25 belediye ile birlikte iş birliği yaparak, buradaki belediyelerle birlikte görüşme ve işbirliği yaparak, Osmanlı’dan gelen asaleti ve kardeşliği devam ettirmek istiyoruz. Bu bizim ilk amacımız. İkinci hedefimiz ise, her gün gelişmekte olan bu verimliliği öğrenmek için buradayız. Biz bu birlikle hem Filistin hem Kudüs halkının dimdik ayakta kalması için böyle bir birlikteliğe ihtiyacımız var. Üçüncü amacımız da bizdeki yönetim kurullarımızda bulunanları Türkiye’ye göndererek eğitim almalarını sağlamak. Biz ilk olarak Marmara Belediyeler Birliği’ni ziyaret ettik. Uluslararası Belediyeler Birliği’ni ziyaret ettik. 12 belediye başkanı ile birlikte ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Şunda Hanyunus, Uluslararası Türk Belediyeler Birliği’ne üyeliğini almıştır” diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İslam, barış dini, sevgi ve kardeşlik dini. Bunu en iyi bilen ve yaşayan Filistin’deki kardeşlerimizdir. Her zaman onların zulümden korunmalarından ve bağımsızlıklarından yanayız. Bu böylede devam edecek. Ben belediye başkanlığım öncesinde Sağlık Bakanlığı müsteşarlık vazifesi yaptım. Filistin’deki kardeşlerimizle Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden gelen sağlık ve hastane yardımlarında bizzat vazifelendirilen birisiydim. Fiilimizde, gönlümüz ve dualarımız her zaman sizinle birlikte” dedi. Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği hakkında bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Biz Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ve bu birlik içinde en büyük vilayet olan Trabzon Belediyesi olarak Filistin’deki belediyelerimize eğitim olsun, belediye hizmetleri olsun, misafir edip tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Al Farrah ayrıca Trabzon Belediyesi ile kardeş şehir ilişkileri geliştirmek istediklerini de belirterek, bunun için hazırlanan dosyayı Başkan Gümrükçüoğlu’na sundu. İki belediye başkanı birbirlerine karşılıklı hediyeler verdi.