Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Akçaabat Kaymakamlığı, Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği kursa katılım oldukça fazlaydı.Bu dönem fındıkta budama, gübreleme ve ilaçlama kursu eğitimine %10 kadın üretici katıldı.

Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün paydaş kuruluşlarla yürüttüğü fındıkta budama gübreleme ve ilaçlama kursunun 4. gününde, Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce temin edilen budama seti her kursiyerlere verilerek arazi uygulamasına çıkıldı. Eğitmen Ziraat Mühendisi Erdal Yığcı nezaretinde ilçemiz Kamara Mahallesi’nde bulunan arazide budama uygulaması yapıldı, Tarım Kredi bölge müdürlüğü ekibinin katılımıyla gübreleme ve topraktan numune alımı gösterildi.

Bahçede budama ve gübreleme uygulamalarında kursiyerlerin heyecanları da gözden kaçmadı.Bu tür eğitimlerin üreticiye çok fayda sağladığını belirten Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sabahattin Yazıcı “Üretim için eğitim, kalite için eğitim, yüksek verim için eğitim, her yaşta eğitim.”dedi. Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu ise ” Bu gibi uygulamalar fındık üreticimize avantajlar sağlayacaktır. Bilinçli budama uygulaması ile verimi arttıracağız.”dedi.