Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan yaptığı açıklamada, fındık fiyatlarında artış yaşanmamasının üreticileri her geçen gün tedirgin ettiğini söyledi. 
 
Kurban Bayramı öncesinde 15 liradan 12-13 lira seviyelerine düşen fındık fiyatlarına kimsenin anlam veremediğini belirten Soydan, "Bu sezon rekolte geçen sezona oranla çok düşük. Serbest piyasa koşullarına rağmen fiyat artmıyor. Artık serbest piyasa zulme dönüşmüştür." diye konuştu.
 
Fındık fiyatının artmasını beklerken fiyatların yerinde saydığı değerlendirmesinde bulunan Soydan, "Biz artık fındıkta devlet elinin olmasını istiyoruz. İki hafta önce 15 lira olan fındık bugün 12-13 liradan işlem görüyor. Bu fındığın ve üreticilerimizin geleceği için tehlike." şeklinde konuştu.
 
Serbest piyasa koşullarından ihracatçıların memnun, ancak üreticilerin memnun olmadığını ifade eden Soydan, şunları kaydetti:
 
"Serbest piyasa koşulları sadece üreticiyi değil manavları da mağdur etmektedir. Bu sorunun önüne ancak taban fiyat uygulanmasıyla geçilir. Serbest piyasa koşullarının tartışıldığı bugünlerde üreticiler olarak artık taban fiyat belirlenmesini istiyoruz. Fiyat bir gün iyi bir gün kötü. Bu işe kökten çözüm bulunması lazım. Bunun için tek çözüm taban fiyat uygulamasıdır."