HES yapılması planlanan ancak yöre halkının 5 yıldır verdiği mücadele ile enerji şirketlerinin giremediği Fındıklı'nın Arılı Vadisi'nde, Dereleri Koruma Platformu üyeleri ve köylülerden yaklaşık 400 kişinin Hara Köyü'nde sürdürülen dere ıslah çalışmasının yapıldığı inşaat alanında iki gün önce başlattığı nöbet eylemi sona erdi.

Fındıklı Kaymakam Vekili olan Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş başkanlığında DSİ yetkilileri ve çevreciler ile köylülerin katıldığı toplantıda, Hara Köyü sınırlarından başlayarak yukarı kesimlere doğru dere ıslah çalışması yapılmaması ve mevcut dere ıslah çalışmasının Salı gününe kadar durdurulması kararlaştırıldı. Ayrıca, dere ıslah çalışması yapılacak bölgelerin, aralarında çevreciler ve köylülerinde de yer alacağı heyet tarafından belirlenmesi yönündeki talepte kabul edildi.

YAŞAM ALANLARINA YAPILAN SALDIRILARA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ

Derelerin Kardeşliği Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Gürkan, sularına sahip çıkma mücadelesi verdiklerini belirterek, 'Mücadele sonucunda, Arılı Vadisi taşkın koruma projesi Salı gününe kadar durduruldu. Salı günü DSİ yetkilileri, köy halkı ve muhtarlardan oluşturulacak heyetle birlikte ıslah çalışmalarının yapıldığı yerlerde incelemeler yapılacak. Sonuçta ıslah çalışmalarının yapılması gereken yerleri bu heyet belirleyecek. Sadece belirlenen ve ihtiyaç olan yerlerde çalışma yapılacak. Hara Köyü'nden yukarıda kesinlikle dere ıslah çalışması yapılmayacak. Burada olduğu gibi bundan sonra da halkın yaşam alanlarına yapılan saldırılara karşı mücadeleye devam edeceğizö dedi.