Ardeşen Belediye Meclisi üyelerinden Saltuk Deniz, yaptığı açıklamada, diğer meclis üyeleri Mehmet Çiçekli, Halil Ataseven, Tolga Karaca, Önder Saraloğlu ve Gülsüm Hasanoğlu Topal ile Fırtına Köprüsü'nün incelenmesi için kaymakamlığa dilekçe verdiklerini söyledi.

Fırtına Deresi'nden çakıl alındığı sürece, dere üzerindeki köprünün akıbetinin Çaycuma'daki Filyos Çayı köprüsü gibi olacağını savunan Deniz, Filyos Çayı üzerindeki köprünün çöküş nedenleri arasında dereden malzeme alımının da gösterildiğini ifade etti.

Deniz, "Bu nedenle belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ile bir dilekçe hazırladık ve kaymakamlığa sunduk. Çaycuma'daki durum, Fırtına Deresi'ndeki köprü için de mevcuttur. Bu nedenle konuyla ilgili olarak teknik bir heyetin Fırtına Köprüsü ve diğer köprülerle ilgili incelemelerde bulunmasını istiyoruz. Teknik heyetten olumlu rapor gelene kadar da herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak içinde Fırtına Deresi'nden malzeme alınmamasının bir an önce durdurulması gerekir" dedi.

Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş de, Fırtına köprüsünde yaşanabilecek sıkıntılara yönelik bazı meclis üyelerinin kendilerine dilekçe verdiklerini kaydederek, "Dilekçelerinde kaygılarını anlattılar. Biz de gerekli incelemenin yapılması için İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne müracaat ettik. Yetkililer köprü ile ilgili gerekli incelemeyi yaparak karar verecek. Ancak köprü yıllardır kullanılıyor. Yapılan ön incelemelerde her hangi bir tehlike hissedilmedi. Biz gerekli hassasiyeti gösteriyoruz" diye konuştu.