Bayraktar, daha önce planladıkları gibi FİSKOBİRLİK'in piyasaya girdiğini ve üreticiden ürünlerini almaya başladığını söyledi.

Amaçlarının sadece FİSKOBİRLİK gibi önemli bir kurumu ayakta tutmak olduğunu belirten Bayraktar, "Biz her ne olursa olsun bu kurumu ayakta tutmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bütün fındık üreticilerinden eski günlerde olduğu gibi yeniden FİSKOBİRLİK'i tercih etmelerini isteyen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla fındık alımına başlıyoruz. Fındık alımıyla ilgili olarak 3 ayrı yöntem devrede olacak. Bunlardan biri tamamı peşin alım yöntemi, diğeri yarısı peşin alım yöntemi, son olarak da emanet alım yöntemi... Bu yöntemlerle üreticilerimizin ürünlerini satın alacağız. İnanıyorum ki bugünden itibaren FİSKOBİRLİK yoğun bir şekilde fındık alacak. Kurumumuz üreticiye güçlü, alternatif model sunacak fındık alımına girdi. Herkese hayırlı olsun."

Bayraktar, 50 randıman fındığın kilo başı 4 liradan satın alınacağını, 3 ayrı yöntemde değişik fiyatların uygulanacağının bilinmesini sözlerine ekledi.