61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Maçka İlçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle Tüm Maçkalılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Başkanı Oykan Gülen bir basın toplantısı düzenledi. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Gülen, “Kısa süreli kaymakam değişimleri ile zaten istikrarsızlaştırılan güzel ilçemizde ilk günden bugüne kadar olay olan bölgelerde ciddi anlamda operasyonlar yapılmadığı gerçek bir mücadele verilmediği kanaati oluşmuştur” dedi. 

Maçka’da daha önce yaşanan terör olaylarını sıralayan Gülen, “Bu gencecik gonca güllerimizi soldurmaya kimin hakkı var?
Bir sokağa, bir mekana adları verilerek isimleri değil, kendileri yaşatılsaydı keşke.. 


Kısa süreli kaymakam değişimleri ile zaten istikrarsızlaştırılan güzel ilçemizde ilk günden bugüne kadar olay olan bölgelerde ciddi anlamda operasyonlar yapılmadığı gerçek bir mücadele verilmediği kanaati oluşmuştur. İlçe halkımızın vicdanı ve kafası rahatlatılmamıştır” dedi. 

TURİSTLERE GÖZDAĞI MI VERİYOR?
Gülen, sözlerine şöyle devam etti: “Görevliler ilçe merkezinde uzun namlulu silahlarla eller tetikte dolaşarak halka ve gelen turistlere mi gözdağı veriyor. Terör var algısı mı yaratılmaya çalışılıyor. Türkiye de can ve mal güvenliği yok diyenleri doğrular gibi, bu şekilde halkın içinde de dolaşmalarını doğru bulmuyoruz. 
Olay olan bölgeye bir köpek dahi sokulmamıştır. Kubilay şehit edildiğinde gerekirse İzmir’i yakın komutu veren Atatürk bugün yaşasaydı değil üç beş ağacı ya da birkaç dönem ormanı bu şehitlerimiz için bölgeyi yakardı. 

Yetkililerin görevlerini yaparken halk nazarında bu konuda yetersiz kaldığı sonuç alacak çalışmaları yapamadıkları  kanaati hakim olmuş durumda” 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan taleplerini de sıralayan Gülen, “Sonuç alınamamasının nedeninin araştırılması ve gereğinin yapılması
Profesyonel ekiplerin bölgeye gönderilerek bölgenin huzura kavuşturulması

Turizm  ilçesi olan güzide ilçemiz Maçka’nın bu tür olumsuz söylemlerle anılmasının önüne geçilmesi

VOLKAN KONAK’A TEPKİYİ DOĞRU BULMUYOR
Dedelerimiz Sarıkamış’ta Balkanlar’da, Hicaz’da Kurtuluş savaşında Çanakkale’de Çataltepe’de ve bugüne kadar terör eylemleri 20’ye yakın şehit vermiş bir ilçeyi bazı kişilerin, “Teröre destek veriyor” ifadesinin  Tüm Maçkalılar Derneği olarak Maçka halkı adına reddediliyor ve alçakça iftirayı dile getirenleri ve PKK terörünü lanetle ve nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Gülen Volkan Konak’a son dönemde daha önceden yaptığı açıklamalardan dolayı tepki gösterilmesini ise doğru bulmadığını açıkladı.