Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesiyle, Türk futbolunun efsane isimleri hükümlü ve tutuklu gençlerle buluşmaya devam ediyor. Bakanlık Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği projeyle, Türk futbolunun efsane isimleri önümüzdeki dönemde de hükümlü gençlerle buluşacak. Ceza ve İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutuklu olan gençlerin, aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolcularla beraber vakit geçirmeleri, gençlerin sosyalleşmesine ve sosyal rehabilitasyonuna katkı sunulmasını amaçlayan proje on farklı ilde gerçekleştirilecek.

İkinci Program Eskişehir’de
Projenin ilk programı 28 Temmuz’da Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilmişti. Projenin ikinci durağı ise 18 Ağustos’ta Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olacak. Proje daha sonra, Şanlıurfa (7 Eylül), Gaziantep (5 Ekim), Van (26 Ekim), Bursa (17 Kasım), Bolu (23 Kasım), Kahramanmaraş (30 Kasım), Hatay (7 Aralık) ve Ankara (14 Aralık) ile devam edecek.

Efsaneler Tecrübelerini Gençlerle Paylaşacak
Gençlere tecrübelerini aktarmaları için aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolculardan Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin, proje kapsamında tutuklu ve hükümlü gençlerle bir araya gelecek. Eski milli futbolcuların, gerçekleştirecekleri panellerle gençlerin sosyalleşmesi ve rehabilite edilmesine katkı sunulması amaçlanıyor.
Panelin ardından Avrasya Aşıklar Derneği Başkanı Aşık Zeki Erdali'nin türküleriyle milli ve manevi değerlere vurgu yapacağı programının devamında, efsane futbolcular gençlerle birlikte bir gösteri maçı yapacak.